Ludovic Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare. Cei care au simptome asociate COVID-19, să ceară deplasarea urnei mobile (VIDEO)

Ludovic Orban: Alegătorii care merg la vot fără mască vor primi una la secțiile votare. Cei care au simptome asociate COVID-19, să ceară deplasarea urnei mobile (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că cetățenii care se vor prezenta la vot fără a purta mască de protecție vor primi o mască la secție pentru a-și putea exercita dreptul constituțional. Intrarea în secțiile de votare fără mască nu este permisă. Totodată, șeful Guvernului a recomandat ca cei care prezintă simptome specifice infecției cu coronavirus în preajma alegerilor locale, să contacteze medicii de familie și să solicite urna mobilă.

Ludovic Orban, despre regulile pe care trebuie să le respecte alegătorii în ziua alegerilor locale

Întrebat, marți, dacă va exista în secțiile de votare acea cabină specială pentru cei cu simptome de COVID-19, Orban a răspuns: ”Recomandarea noastră a fost către toți cei care au simptome asociate și nu apucă să fie diagnosticați să ceară deplasarea urnei mobile. Vom deplasa urna mobilă pentru a asigura exercitarea dreptului de vot și pentru cetățenii care sunt bolnavi și sunt tratați în spital, și pentru cei care sunt în izolare la domiciliu. De asemenea, și pentru persoane de contact pentru persoane diagnosticate cu COVID care sunt în carantină la domiciliu. Important este să fie respectate măsurile: obligația de a intra în secțiile de votare cu mască, obligația dezinfecției mâinilor la intarea și ieșirea din secția de votare. Am luat măsuri raționale, ne-am uitat și în alte țări. Am adoptat cam toate măsurile care duc la limitarea răspândirii virusului și care să ofere garanția omului că poate să vină la vot fără să existe riscul de infectare”.

De asemenea, întrebat ce se va întâmpla cu alegătorii care vor merge la vot fără a purta mască de protecție, premierul a răspuns: „Vor primi mască. Noi am prevăzut în reglementări, pentru fiecare secție de votare, existența unui stoc de măști care să fie puse la dispoziția cetățenilor care vin la vot fără mască”.

Orban:Obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii

Referitor la alegerile locale programate pe 27 septembrie, liderul PNL a mai spus că obiectul partidului pe care îl conduce este acela de ”a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii”. În acest sens, Orban a anunțat o intensificare a campaniei electorale în aceste ultime zile rămase până la scrutin.

”Intrăm pe ultima sută de metri, mai avem zece zile de campanie și am stabilit intensificarea campaniei directe a candidaților PNL. Ne luptăm cu 28 de baroni roșii și cu peste 1.600 de satrapi locali care au ținut localitățile în sărăcie și lipsă de speranță. Bătălia cu PSD este una de o dificultate extrem de mare. Obiectivul nostru este acela de a scăpa cât mai multe județe de bronii roșii și de a câștiga cât mai multe primării care au fost conduse de PSD. (…) De asemenea, am stabilit sistemul de asigurare a numărătorii paralele astfel încât ssă avem datele din fiecare secție de votare prin intermediul numărătorii paralele efectuate de reprezentanții PNL”, a mai spus Ludovic Orban.

Guvernula prelungit, luni, starea de alertă pentru încă 30 de zile. De asemenea, prin actul normativ adoptat de Executiv s-au adus modificări laregulilevalabile pentru restul campaniei electorale şi pentru ziua în care românii vor merge la vot. Astfel, la secțiile de vot, pe lângă obligativitatea purtării măştii şi distanțare, s-a adăugat și obligativitatea alegătorilor ca, la intrare în secția de vot și la ieșire, să îşi dezinfecteze mâinile.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat