MAE, atenționare de călătorie în Suedia: Coduri galben și portocaliu de ninsori și vânt

MAE, atenționare de călătorie în Suedia: Coduri galben și portocaliu de ninsori și vânt
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Suediei, fiind vizate coduri de vreme nefavorabilă.

Mai exact, instituția informează că în conformitate cu datele publicate de către Institutul Meteorologic și Hidrologic suedez, au fost emise coduri de vreme nefavorabilă pentru data de 11 martie 2021.

Potrivit unui comunicat de presă, codurile sunt valabile după cum urmează:

  • Cod portocaliu de ninsoare abundentă pentru regiunea Värmland și regiunea Västra Götaland;
  • Cod galben de ninsori pentru regiunile de sud și de centru ale Regatului Suediei;
  • Cod galben de vânt pentru regiunile muntoase din nord-vestul Suediei.

MAE menționează că informații despre circulația rutieră, actualizate în timp real, sunt disponibile pe pagina de Internet: https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Suediei: 0046-8-20.56.74, 0046-8-20.99.27, 0046-8-411.31.81, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al Ambasadei României la Stockholm: +46736985463.