MAE: Se reiau cursele aeriene de călători pe ruta România-Polonia, restricționate din cauza pandemiei de Covid-19

MAE: Se reiau cursele aeriene de călători pe ruta România-Polonia, restricționate din cauza pandemiei de Covid-19
Foto: Pixabay.com

Polonia a decis că, începând din 16 septembrie, vor putea fi reluate cursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia, restricționate din cauza pandemiei de coronavirus,a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE). De asemenea, la punctele de frontieră terestră Schengen (cu Republica Federală Germania, Republica Cehă, Republica Slovacă şi Republica Lituania) sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

Se reiau cursele aeriene România-Polonia

De miercuri, se reiau cursele aeriene România-Polonia. Măsura adoptată de autoritățile de la Varșovia este valabilă până la data de 29 septembrie 2020.

“Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în cursul zilei de 15 septembrie 2020, autoritățile Republicii Polone au decis că, începând cu data de 16 septembrie 2020, vor putea fi reluatecursele aeriene regulate de călători pe ruta România-Polonia. Măsura adoptată de către autoritățile de la Varșovia este valabilă până la data de 29 septembrie 2020. Acestă decizie a fost luată în contextul adoptării de către autoritățile polone de noi condiții pentru operarea zborurilor către/dinspre alte țări în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Totodată, reprezentanții instituției menționează că ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a abordat în mod repetat, în discuțiile cu omologul său polonez Zbigniew Rau, tema reluării zborurilor directe între cele două state.

De altfel, cei doi diplomați au vorbit și cu prilejul discuției din cadrul reuniunii informale în format Gymnich de la Berlin, din data de 28 august, cât și în cadrul convorbirii telefonice din 11 septembrie.

Persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru al UE pot intra în Polonia fără restricții

Totodată, MAE precizează că persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru al Uniunii Europene, precum şi din Norvegia, Elveția, Islanda şi Liechtenstein, pot intra în continuare în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare.

Totodată, la punctele de frontieră terestră Schengen cu Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania sunt efectuate numai verificări aleatorii ale documentelor de călătorie.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varşovia: 0048 22 628 31 56; 0048 22 622 25 70; 0048 22 622 25 20, apelurile fiind redirecţionate gratuit către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0048 694 486 683.