MAE ungar, atac dur la adresa lui Victor Ponta: Să înceteze minciunile la adresa Ungariei. Este o atitudine nedemnă pentru un lider politic al secolului 21

MAE ungar, atac dur la adresa lui Victor Ponta: Să înceteze minciunile la adresa Ungariei. Este o atitudine nedemnă pentru un lider politic al secolului 21

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat, marți, că premierul Victor Ponta minte în legătură cu modul în care sunt tratați imigranții în Ungaria. Acesta neagă cu vehemență că refugiații aflați pe teritoriul țării sale ar fi bătuți sau înseriați, conform B1 TV.

Minciuni sfruntate și o poziție nedemnă pentru un lider politic al secolului 21. Guvernul ungar respinge cu fermitate declarațiile lui Victor Ponta și cere primului ministru român să înceteze minciunile la adresa Ungariei”, a spus Peter Szijjarto.

Șeful Executivului român a a făcut o declaraţie dură, zilele trecute,  despre modul cum sunt trataţi refugiaţii de Ungaria:

 „Problema ţine de capacitatea noastră logistică de a-i trata pe acei oameni ca pe nişte oameni, nu cum îi tratează vecinii noştri maghiari, cu bâta şi înseriaţi. Nu sunt de acord cu asta. Domnul Băsescu s-a pus în fruntea unui sentiment urât şi oribil care există în toate societăţile, şi anume un sentiment xenofob. E foarte bine să facem o dezbatere, dar pe noi cade sarcina să rezolvăm problema. O să-i tratăm pe acei oameni ca şi pe noi“, a spus Ponta.

Tot marți, Ministerul Afacerilor Externe a criticat decizia Ungariei de a ridica un gard anti-imigranți la frontiera cu România. Oficialii români spun că măsura pe care Guvernul de la Budapesta vrea să o ia nu este în conformitate cu spiritul european și nu este un gest corect din punct de vedere politic. (Detalii AICI)