Mai multe persoane depistate cu COVID-19 nu au putut vota, deși au solicitat urna mobilă. Membrii secțiilor de votare au refuzat să se deplaseze la domiciliu

Mai multe persoane depistate cu COVID-19 nu au putut vota, deși au solicitat urna mobilă. Membrii secțiilor de votare au refuzat să se deplaseze la domiciliu
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți alegători din Timișoara depistați pozitiv cu noul coronavirus s-au plâns că nu au putut vota deși au solicitat la timp urna mobilă. Motivul? Membrii secțiilor de votare au refuzat să se deplaseze la persoanele aflate în izolare.

În această situație s-a aflat și președintele Consiliului Județean Timiș, Cătălin Dobra, care este și candidatul PSD la această funcție pentru următorii patru ani,

Acesta a anunțat duminică dimineața că i se refuză dreptul de a vota cu urna mobilă deoarece a fost depistat cu COVID-19.

”VREAU SĂ VOTEZ! E dreptul meu constituțional! Dar, în secția de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât, încă de aseară, să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situația nu este singulară.

În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măști și păstrând distanța virusul nu se transmite. Și nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical.

Tind să cred că e rea voință și chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii și un pretext pentru a-mi îngrădi mie și altor zeci de mii de oameni aflați în aceeași situație, un drept prevăzut de Constituție”, a scris Călin Dobra pe Facebook.

Presa locală susține că nu este singurul caz. Mai mulți timișoreni s-au aflat în aceeași situație.

În acest context BEJ a transmis cănNu există sancțiuni pentru membrii secțiilor de votare care refuză să meargă cu urna mobilă

Conform reprezentanților Biroului Electoral Județean, Legea 115 nu prevede sancțiuni pentru cei care refuză să se deplaseze cu urna mobilă, invocând motive de sănătate.