Mai multe școli clandestine dedicate elevilor ce provin din familii anti-vaxx și anti-mască au fost identificate în Tirolul de Sud , în Italia

Mai multe școli clandestine dedicate elevilor ce provin din familii anti-vaxx și anti-mască au fost identificate în Tirolul de Sud , în Italia
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai multe școli clandestine, dedicate elevilor ce provin din familii ce nu cred în coronavirus, au fost identificate în Tirolul de Sud, în satele din Valea Ahrntal, arată publicația italină Corriere Della Sera.

Mai mulți părinți au decis să-și retragă elevii de la școlile publice și să-i înscrie la școli private, unde autoritățile nu pot face verificări.

O fermă veche, noua școală

Mai multe clădiri ce au servit activităților agricole au fost transformate în școli private, arată autoritățile. Aici, zeci de copii vin la școală să învețe să citească, să scrie și să calculeze. Școala se desfășoară în aceste cadre ca în contextul pre-pandemic, masca nu este obligatorie, nici vaccinul anti-COVID.

Primarul din Gais, Christian Gartner, a declarat că „nu știe ce se întâmplă acolo”, intrarea în Valea Ahrntal fiind reprezentativă pentru antivacciniști. Acesta a declarat că acest timp de activitate nu este încurajată, iar acest timp de școli amplifică tensiunile locale.

Valea Ahrntal, puternice presiuni împotriva statului

Cetățenii din Valea Ahrntal fac presiuni continue de a se îndepărta de statul italian, dar suveranitatea locală nu a fost recunoscută de autoritățile de la Roma. De la începutul anului, 11 copii au fost retrași de la școala de stat și au fost transferați la aceste școli private sau sunt educați la domiciliu. Mai mult, deoarece aceste școli nu sunt înregistrate la stat, nu se pot face verificări privind metodele pedagogice folosite și nivelul de respectare a restricțiilor anti-COVID.

Ultima oră
00:04 - Jens Stoltenberg (NATO), apel la dezescaladare: E un moment critic pentru securitatea euroatlantică / Rusia ar trebui să se abțină de la activități maligne împotriva Aliaților și să își retragă forțele din Ucraina, Georgia și Republica Moldova
23:58 - Cum arată orașul din România în care poți cumpăra blocuri cu 49.000 de euro bucata. 13 imobile de câte 4 etaje, scoase la vânzare (GALERIE FOTO)
23:56 - Rădăuți: Doi elevi, înjunghiați de un coleg după un scandal / Agresorul a fost reținut pentru 24 de ore
23:43 - Drapelul Ucrainei și cel al NATO, proiectate în Georgia pe o clădire a Rusiei (FOTO)
23:42 - Israelul va începe vaccinarea cu a patra doză Pfizer. Toți cetățenii între 18 și 60 de ani sunt eligibili
23:27 - Gabriel Zetea: Putem să renunțăm temporar la liberalizarea pieței de energie și să revenim la un preț reglementat. Societățile comerciale românești se pregătesc închidă din cauza facturilor (VIDEO)
23:16 - Chef Foa, reacție furibundă la adresa unei concurent. A răbufnit când a văzut ce s-a întâmplat în platou  
23:13 - Un bătrân în vârstă de 91 de ani a murit în timp ce a vrut să evadeze din azil. „Își dorea să fie liber”
23:08 - Reacția ministrului britanic al Apărării, după ce Germania a anunțat că oferă Ucrainei 5.000 de căști militare în loc de arme: Nu judecăm, trimitem noi
22:53 - Octavian Jurma: Vom vedea probabil peste 50.000 de cazuri pe zi până la sfârșitul săptămânii viitoare. La atâtea infectări, e foarte probabil ca bolnavii să blocheze secțiile ATI (VIDEO)