Coaliţia anti-Plahotniuc merge mai departe: Igor Dodon a desemnat-o pe Maia Sandu premier al Republicii Moldova. Parlamentul a votat învestirea Guvernului (FOTO)

Coaliţia anti-Plahotniuc merge mai departe: Igor Dodon a desemnat-o pe Maia Sandu premier al Republicii Moldova. Parlamentul a votat învestirea Guvernului (FOTO)
Foto: Maia Sandu / Facebook

UPDATE:Candidatura liderei PAS, Maia Sandu, în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, a fost susținută de deputații din Parlament, unanim.

„Astăzi începe procesul de curățare al RM, de construirea unui viitor mai bun pentru RM…Nu va fi ușor, dar nu am venit în politică pentru că e ușor, ci pentru că trebuie…Oamenii au înecetat să mai creadă în instituții și legi. Dezbinarea a luat locul unității naționale. Încrederea cetățenilor a fost distrusă. Regimul ne-a împărțit în categori, însă suntem cetățenii aceleiași țări. Astăzi punem punct acestui război împortiva propriilor oameni. Astăzi avem șansa unui nou început….Acest Guvern va fi pus la grele încercări și va guverna în regim de criză. Va fi greu să se implimeteze plenar programele acestuia. Echiapa care își asumă această sarcină, are suficient curaj. Da, acest Guvern poate fi demisionat oricind, dar cred că deputații actualului Parlament nu vor merge împotriva proproiilor cetățenilor.

Programului de guvernare se bazează pe trei priorități:

1. Eliberarea statului din captivotatea; Înlăturarea de la puterea a oligarhilor

2. Scoaterea țării din izolare internațională. Vom aduce finanțară externă.

3.Asigurarea reală a creșeterii bunăstării oamenilor;”, a declarat Maia Sandu, conform unimedia.info.

Preşedintele pro-rus de la Chişinău, Igor Dodon, a desemnat-o pe Maia Sandu, liderul pro-european al blocului ACUM, pentru a fi următorul premier al Republicii Moldova. Maia Sandu a fost chiar adversa lui Igor Dodon în alegerile prezidenţiale din 2016.

Deşi sună aproape neverosimil, alianţa dintre pro-ruşi şi pro-europeni s-a constituit în jurul unui obiect comun, şi anume trimiterea oligarhului Vladimir Plahotniuc în opoziţie.

Deputații PSRM și ACUM s-au întrunit astăzi într-o ședință a Parlamentului, şedinţă în care deputaţii Partidului Democrat a oligarhului Vladimir Plahotniuc au făcut tot ce au putut ca să boicoteze şedinţa şi a opri coaliţia din a numi un guvern care să îi lase în opoziţie.

Conform înţelegerii dintre PSRM şi ACUM, celălalt lider al pro-europenilor, Andrei Năstase, va prelua ministerul de Interne.

În acordul dintre cele două părţise mai prevăd demiterea șefilor SIS(serviciul de infromații), a CNA (procuratura anticorupţie), a CEC (comisia electorala centrală) şi a procurorului general, investigarea furtului miliardului, a spălătoriei de bani, alte legi de dezoligarhizare a statului şi mai multe legi sociale. (Detalii AICI)

După ce socialiştii au decis să formeze o majoritate alături de blocul pro-european ACUM şi astfel să lase Partidul Democrat în opoziţie, oligarhul Vladimir Plahotniuc a ieşit la atac şi s-a răzbunat pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.Mai exact, televiziunea lui Plahotniuc a difuzat public un videoclip în care Igor Dodon confirmă că a primit, lunar, din Rusia, de la 600-700 de mii de dolari, până la un milion de dolari. (Detalii AICI)