Maia Sandu, discuție cu ambasadorii statelor UE despre combaterea pandemiei, planul de recuperare economică și alegerile anticipate din Republica Moldova

Maia Sandu, discuție cu ambasadorii statelor UE despre combaterea pandemiei, planul de recuperare economică și alegerile anticipate din Republica Moldova
foto: Facebook @ Maia Sandu

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, a discutat cu cei 27 de ambasadori ai țărilor UE la Chișinău, joi, în format de videoconferință, despre combaterea pandemiei de COVID-19 în stânga Prutului, organizarea alegerilor anticipate, dar și despre redresarea economică a statului.

Maia Sandu, președinta Republicii Moldova, discuție cu ambasadorii statelor UE

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a declarat Maia Sandu, după discuția moderată de Peter Michalko, ambasadorul UE la Chișinău.

Unul dintre subiectele discuției dintre Maia Sandu și ambasadorii statelor UE a fost Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, care a fost anunțat săptămâna trecută de Comisia Europeană și care se ridică la 600 de milioane de euro.

„Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea, vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta, trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit Ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

Potrivit Președinției Republicii Moldova, șefii misiunilor diplomatices-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei pentru alegerile anticipate din 11 iulie. Maia Sandu a primit asigurări din partea mai multor state UE că vor sprijini organizarea votării în țările respective.Totodată, observatori europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect.

Urmăriți B1TV.ro și pe