Malta: Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri, arestat în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana

Malta: Unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri, arestat în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana
Daphne Caruana Galizia/Facebook

Omul de afaceri maltez Yorgen Fenech a fost arestat miercuri în legătură cu ancheta privind asasinarea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, potrivit unor surse citate de Reuters.

Fenech este director şi coproprietar al unui grup de afaceri care a obţinut în 2013 o importantă concesiune energetică din partea guvernului maltez pentru a construi o centrală pe bază de gaz pe insulă, scrie Agerpres.

Prim-ministrul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi arestarea unui bărbat suspectat că a acţionat ca intermediar în cazul asasinării jurnalistei Daphne Caruana Galizia în octombrie 2017. Totodată, Muscat a precizat că își va asuma grațierea suspectului dacă va oferi detalii importante despre acest caz.

Jurnalista de investigaţii Daphne Caruana Galizia, în vârstă de 53 de ani, care demascase numeroase cazuri de spălare de bani şi corupţie în Malta, a fost ucisă la 16 octombrie 2017 cu ajutorul unei încărcături explozive plasate sub automobilul său.

Trei bărbaţi au fost trimişi în judecată sub acuzaţia că au plantat şi detonat dispozitivul exploziv care a ucis-o pe jurnalistă, dar autorităţile nu au reuşit până acum să stabilească cine a ordonat asasinatul.

În februarie 2017, Caruana Galizia a scris pe blogul său despre o misterioasă companie din Dubai denumită 17 Black Limited, afirmând, fără a aduce dovezi, că aceasta avea conexiuni cu politicieni maltezi.

Urmăriți B1TV.ro și pe