Managerul Spitalului Colentina va candida pe listele PSD pentru Camera Deputaților / Remus Mihalcea a uitat de 6 luni, nefolosit, un aparat de testare PCR donat de o bancă

Managerul Spitalului Colentina va candida pe listele PSD pentru Camera Deputaților / Remus Mihalcea a uitat de 6 luni, nefolosit, un aparat de testare PCR donat de o bancă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Pe lista PSD Argeș la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaților vacandida și Remus Mihalcea, actualul manager de la Spitalul Colentina, care a uitat de șase luni, nefolosit, un aparat de testare PCR donat de o bancă. Social-democrații ar urma să valideze oficial listele de candidați în ședința de marți a Consiliului Politic Național.

Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, va candida pe listele PSD pentru Camera Deputaților

Lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților va fi deschisă de Bucura Oprescu,apoi Remus Mihalcea, actual manager al Spitalului Clinic Colentina și fost șef de secție ORL la Spitalul Judeţean Argeş. El va fi urmat de Nicolae Pavelescu, liderul sindicatului Dacia, potrivit Știripesurse.ro. Astfel, Remus Mihalcea se alătură celorlalte nume din sectorul medical care vor face parte din echipa social-democrată pentru alegerile parlamentare, după Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, și Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

În prezent, Remus Mihalcea conduce Spitalul Colentina, unitate medicală aflată în subordinea Primăriei Capitalei, care continuă șiazi să trimită testele COVID prelevate de la pacienți și cadre medicale la un laborator privat din incinta spitalului, deși la începutul pandemiei o mare bancă s-a mobilizat și, la cererile medicilor din Colentina, a donat un aparat PCR, potrivit Libertatea.

Între timp, Spitalul Coletina a reintrat în prima linie a luptei împotriva COVID-19, dar echipamentul donat este tot în cutie, iar testele continuă să fie triise laboratului privat. În schimb, Spitalul Colentina a solicitat ASSMB să cumpere un aparat PCR.

Dacă managerul spitalului susține că nu știe dacă donația băncii s-a concretizat, doctorul care s-a ocupat a declarat că s-a interesat săptămânal la conducerea spitaluluicând o să pună în funcțiune aparatul PCR.

„Nu știu dacă a sosit aparatul PCR! O să întreb colegii… Era vorba în primăvară că o bancă ne oferă un astfel de aparat, dar nu știu ce s-a mai întâmplat cu el…”, a fost prima reacție a doctorului Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina.

După scurt timp, el a revenit și a oferit detalii despre echipamentul medical de testare primit ca donație de spital în urmă cu șase luni:„Aparatul este în spital. De intermedierea lui s-a ocupat doctorul Bogdan Mastalier. O să fie alocat laboratorului de anatomie patologică pentru că între timp am primit alte două aparate PCR, unul de la ASSMB și altul donat de o firmă privată”.

Din aprilie și până în iunie, Spitalul Colentina a fost dedicat exclusiv tratării pacienților COVID care aveau nevoie de supraveghere medicală multidisciplinară, dar din iulie a redeschis porțile pacienților non-COVID. Totuși, având în vedere evoluția epidemiei, unitatea medicală a revenit la statutul COVID.

Întrebat de publicația citată de ce aparatul PCR donat în mai nu a fost folosit deloc până astăzi, managerul spitalului a răspuns: „Pentru că noi nu mai avem laborator propriu”.