Marcel Ciolacu: Cred că e pentru prima oară când opoziția e acuzată că sabotează puterea prin Parlament / Am solicitat să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum aceste alegeri (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Cred că e pentru prima oară când opoziția e acuzată că sabotează puterea prin Parlament / Am solicitat să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum aceste alegeri (VIDEO)
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a comentat luni, în direct pe B1 TV, clinciul dintre social-democrați și Guvernul Orban pe tema bugetului de stat pentru anul 2021. Cu această ocazie, președintele Camerei Deputaților a explicat că nu i se pare „oportună” desfășurarea campaniei electorale în momentul de față și că s-a solicitat amânarea alegerilor parlamentare, având în vedere evoluția epidemiei de COVID-19. „Dacă va exista acel vaccinpe care îl invocă domnul Orban, să vaccinăm întâi populația și pe urmă mergem cu toții safe la alegeri”, a spus demnitarul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, în direct pe B1 TV

Premierul Ludovic Orban a venit, luni, în Parlament, unde a oferit explicații cu privire la elaborarea bugetului de stat pentru anul 2021.

„E cred că pentru prima oară, e o premieră când acuzi opoziția că sabotează puterea prin Parlament. Repet, PSD, în acest moment, după cum știți, este o minoritate în Parlament. Acele legi au fost multe dintre ele votate și de membrii Partidului Național Liberal”, a declarat Marcel Ciolacu, luni seară, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Referitor la faptul că PNL susține că PSD controlează, în Parlament, anumite majorități în anumite momente, Marcel Ciolacu a declarat: „Nu, sunt grupuri parlamentare, grupul minorităților, grupul UDMR, grupul PMP, care sunt cu ei la guvernare. Am văzut și eu liderii PMP cum înjură actualul guvern și spun că nu gestionează bine, dar ei sunt împreună la guvernare. De exemplu, a fost amendamentul la legea – știți că prima oară s-a venit în Parlament cu un proiect de lege semnat de către mine cu 75% șomajul tehnic să fie suportat de stat, noi punând o condiție pe care am regăsit-o și în legislația europeană, în Spania, în Germania, în Italia, beneficiai de acei 75%, dar și cu obligativitatea că pe această perioadă, cât timp beneficiezi de cei 75%, să nu fie nimeni trimis în șomaj. Acel amendament a fost votat de către toate grupurile și inițiativa noastră, a Partidului Social Democrat, a fost votată în Parlament de către toată lumea și pe urmă a fost atacată la CCR de către Guvern din cauza acestui amendament pus de către noi. Dacă beneficiezi de un ajutor la stat, atunci trebuie să fii corect și tu față de angajații tăi și să nu trimiți pe nimeni în șomaj”.

Întrebat dacă situația bugetului a fost lămurită astăzi, cu ocazia venirii prim-ministrului Ludovic Orban în Parlament, Marcel Ciolacu a afirmat: „Nu. Noi suntem în prag de alegeri electorale, în plină campanie electorală și în plină pandemie. Categoric, această campanie electorală nu este oportună în acest moment, în ceea ce privește trendul ascendent de infectări și îngrijorător. Am solicitat, totuși, să nu intrăm în campanie electorală și să nu ținem acum alegeri. Dacă va exista acel vaccinpe care îl invocă domnul Orban, să vaccinăm întâi populația și pe urmă mergem cu toții safe la alegeri. (…) Nu moare România încă câteva luni în această structură a Parlamentului și ni s-a părut mai oportun să facă acest lucru”.

Ultima oră
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative