Marcel Ciolacu: Președintele României ar trebui să cântărească foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie. Să vedem dacă nu cumva astăzi vom depăși pragul de 6.000 de cazuri (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Președintele României ar trebui să cântărească foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie. Să vedem dacă nu cumva astăzi vom depăși pragul de 6.000 de cazuri (VIDEO)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că șeful statului ar trebui să cântărească foarte bine dacă este oportună organizare alegerilor parlamentare pe 6 decembrie, liderul social-democrat dând de înțeles că joi ar putea fi depășit pragul de 6.000 de infectări cu coronavirus la nivel național.

Marcel Ciolacu dă de înțeles că joi ar putea fi depășit pargul de 6.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19 în România

„Aștept și eu la ora 13.00 să vedem câte cazuri de infectări avem, dacă nu cumva astăzi vom depăși pragul de 6.000. (…) Din punctul meu de vedere, președintele României ar trebui să cântărească foarte bine oportunitatea alegerilor pe 6 decembrie și să asculte sfaturile specialiștilor. Teoria președintelui e de a ține aceste alegeri indiferent de câți morți avem pe zi și de câte infectări. Eu aștept astăzi ora 13.00 să vedem dacă nu cumva depășim pragul de 6.000 de infectări. Dacă noi ma vorbim de alegeri și peste o săptămână de campanie electorală, înseamnă că ceva nu funcționează în statul român sau președintele și PNL au alte priorități decât cele ale românilor”, a spus Marcel Ciolacu, înainte de ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Ciolacu:Cum poți cu o campanie electorală să stopezi un trend ascendent?

Liderul social-democrat a mai precizat că partidul pe care îl cpnduce este pregătit pentru alegerile parlamentare însă a atras atenția că perioada campanieie electorale, care va începe în curând implică un risc de răspândire a noului coronavirus în comunitate.

”Părerea mea e să ascultăm ce spun specialiștii. PSD este pregătit de alegeri, dar nu cred că contează părerea PSD și nici măcar a președintelui când ai aproape 6.000 de infectări. Din punctul nostru de vedere, specialiștii trebuie să iasă și să spună dacă este oportun sau nu. Specialiștii au spus că nu ziua votului este problema mare, ci campania electorală. Peste o săptămână vom intra în campanie electorală. Cum poți cu o campanie electorală să stopezi un trend ascendent? Este o aberație”, a dmai spus Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Klaus Iohannis:Procesul de votare nu presupune probleme majore, în schimb campania electorală care îl precedă implică o atenție sporită

Președintele Klaus Iohannis a declarat în conferința de presă pe care a susșinut-o miercuri la Palatul Cotroceni că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, așa cum sunt programate în acest moment.

Și în urmă cu o săptămnă, șeful statului declarase că scrutinul legislativ trebuie să fie organizat la începutul lunii decembrie pentru ca România să aibă un nou Parlament ”reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor”

”Vreau să fie de la bun început clar pentru toată lumea, pentru că am observat că unii politicieni propagă cu insistență ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor, în ciuda situației epidemiologice actuale, și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals! Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă, care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin votul cetățenilor. Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid sau altul să se simtă mai bine pregătit sau cu mai multe șanse peste câteva luni. (…) Procesul de votare nu presupune probleme majore, în schimb campania electorală care îl precedă implică o atenție sporită, multă prudență și necesitatea respectării stricte a tuturor regulilor de desfășurare. Au fost stabilite deja o serie de reglementări mai stricte pentru campania electorală, gândite tocmai pentru a limita semnificativ expunerea participanților la riscul contaminării”, a spus Klaus Iohannis.