Marea Britanie extinde vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani

Marea Britanie extinde vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul britanic a confirmat luni că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi extinsă pentru toți copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, după recomandarea unanimă a medicilor șefi (CMO) din cele patru națiuni ale Regatului Unit.

„Am acceptat recomandarea medicilor șefi de a extinde vaccinarea la cei cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani – protejarea tinerilor de infectarea Covid-19, reducerea transmiterii în școli și menținerea elevilor în clasă”, a declarat ministrul Sănătății Sajid Javid într-un comunicat, potrivit rnz.co.nz.

Lansarea va începe săptămâna viitoare. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord și-au stabilit propria politică în domeniul sănătății, deși fiecare administrație descentralizată a primit aceleași sfaturi de la OCP-ul respectiv.

OCM-urile au recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani din Marea Britanie să primească un prim vaccin cu doze de la Pfizer-BioNTech, după ce Comitetul mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI) a decis la începutul acestei luni să nu facă recomandarea.

Copiilor li se va oferi vaccinul Pfizer-BioNTech. Copiii vulnerabili din categoria de vârstă erau deja eligibili pentru vaccinare.

Statele Unite, Israel și unele țări europene au lansat vaccinările copiilor într-un mod mai larg, punând presiune pe guvernul britanic să urmeze exemplul.

Au existat peste 134.000 de decese cauzate de Covid-19 și 7 milioane de cazuri în Marea Britanie, iar începutul rapid al lansării sale de vaccinare a încetinit, 81% dintre cei peste 16 ani primind două doze de vaccin.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări