Marea Britanie: Numărul de cazuri COVID-19 a crescut cu peste 20% într-o singură săptămână

Marea Britanie: Numărul de cazuri COVID-19 a crescut cu peste 20% într-o singură săptămână
Foto simbol: Hepta photo agency / Ray Tang

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Marea Britanie cu peste 20% într-o singură săptămână.

COVID iar se răspândește rapid în Marea Britanie

Duminică au fost raportate 43.992 de noi contaminări, cu 21% mai mult decât duminica trecută, când au fost înregistrate 36.507. Tot pentru ultimele 24 de ore au fost raportate 54 de decese COVID, informează Reuters.

Totul, în contextul în care Marea Britanie se numără printre statele în care au fost confirmate cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă de coronavirus care e considerată mult mai contagioasă decât cele vechi.

Nu toți cei care au fost testați pozitiv au istoric de călătorie, fapt ce a determinat autoritățile să tragă concluzia că e vorba despre o răspândire comunitară a noii tulpini.

De la izbucnirea pandemiei, Marea Britanie a înregistrat peste 10,4 milioane de infectări şi mai mult de 146.000 de decese.

Test PCR obligatoriu la intrarea în Marea Britanie

Sâmbătă, Marea Britanie a decis ca toate persoanele care intră în țară să prezinte un test PCR cu rezultat negativ, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare.

Măsura, care intră în vigoare de marți, este valabilă inclusiv pentru persoanele vaccinate anticoronavirus.

Autoritățile vor astfel să prevină apariția de noi cazuri de infectare cu Omicron.

În prezent, persoanele care sosesc în această țară trebuie să se autoizoleze şi să se testeze în maximum două zile de la venire.