Marea Britanie: O persoană a murit, iar transporturile sunt perturbate din cauza uraganului Gonzalo

Marea Britanie: O persoană a murit, iar transporturile sunt perturbate din cauza uraganului Gonzalo
Foto: independent.co.uk

O femeie a murit zdrobită de un copac doborât de uraganul Gonzalo, la Londra, unde sunt afectate și transporturile rutiere, aeriene și feroviare, relatează AFP.

Serviciile de intervenție nu au putut decât să constate decesul femeii, care a devenit prima victimă a furtunii hibernale, atunci când au ajuns la faţa locului, într-un cartier monden din sud-vestul Londrei.

Pe aeroportul londonez Heathrow, cel mai important din ţară, au fost anulate aproximativ 110 zboruri, în timp ce numeroase trenuri înregistrau întârzieri în sudul Angliei.

Rafale de vânt care depăşesc 100 de kilometri pe oră au fost înregistrate în cursul dimineţii, dar meteorologii prevăd o revenire la normal miercuri.

Uraganul Gonzalo însoţit de rafale de vânt de 175 de kilometri pe oră a lăsat fără curent electric majoritatea locuinţelor din Insulele Bermude la acest sfârşit de săptămână, a provocat inundaţii şi a dezrădăcinat numeroşi copaci, fără a provoca însă victime.

Uraganul a provocat anterior moartea unei persoane şi importante pagube materiale la trecerea sa prin Caraibe. Acesta a pierdut însă din intensitate în timp ce a traversat Atlanticul.