Marea Britanie și-a retras ultimii soldați din sudul Afganistanului

Marea Britanie și-a retras ultimii soldați din sudul Afganistanului

Marea Britanie și-a retras luni ultimele trupe din sudul Afganistanului, după 13 de ani de conflict în care sute de soldați britanici și-au pierdut viața, informează BBC.

De la începerea conflictului în 2001, Marea Britanie a pierdut 453 de militari în operațiunile din Afganistan.

„Forțele armate britanice sunt mândre că și-au încheiat misiunea în sudul Afganistanului. Datorită curajului și devotamentului lor, țara are șanse mari pentru un viitor stabil. Plecarea noastră de la baza aeriană din Kandahar reprezintă un eveniment istoric important”, a declarat ministrul britanic al apărării Michael Fallon într-un comunicat.

Forțele de luptă ale NATO vor părăsi țara până la sfârșitul lunii decembrie. În Afganistan va rămâne în 2015 o forță străină formată din aproximativ 12.500 de militari, care vor avea drept misiune pregătirea și sprijinirea armatei afgane.

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL