Matteo Salvini anunţă PEDEPSE DRACONICE pentru fotbaliştii care agresează arbitri: ‘Începând de azi cei care vor greşi vor plăti şi vor plăti SCUMP’ (VIDEO)

Matteo Salvini anunţă PEDEPSE DRACONICE pentru fotbaliştii care agresează arbitri: 'Începând de azi cei care vor greşi vor plăti şi vor plăti SCUMP' (VIDEO)
Foto: Matteo Salvini / Facebook

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, vrea sancţiuni mult mai aspre pentru jucătorii care agresează arbitri.

”Începând de azi cei care vor greşi vor plăti şi vor plăti scump”, a spus Salvini, după o discuţie pe care a avut-o cu preşedintele Asociaţiei italiene a arbitrilor, Marcello Nicchi, potrivit Agerpres.

Întâlnirea dintre cei doi a venit în contextul în care un tânăr arbitru a fost agresat într-un meci dintr-o ligă de amatori, iar atacantul lui AC Milan, Gonzalo Higuain, a văzut cartonaşul roşu în partida cu Juventus (0-2) după ce a început să ţipe la ”centralul” partidei.

”Ca ministru de Interne şi tatăl unui băiat care joacă fotbal, voi face tot posibilul pentru a readuce disciplina, regulile, ordinea, respectul, educaţia dar şi sancţiunile înapoi, pe terenul de fotbal”, a spus Salvini.

„Ca suporter al lui Milan (AC Milan, n.r.), mi-a fost ruşine pentru acest comportament nedemn. Sper că va urma o lungă, lungă suspendare”, a declarat Salvini, care s-a aflat duminică pe San Siro pentru a asista la meciul dintre Juventus şi AC Milan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

(Sursa video: Youtube)

În urma incidentului de la derby-ul din Serie A, Higuain a fost suspendat două meciuri.

Anual, aproximativ 500 de arbitri de fotbal la amatori sunt atacaţi în Italia.