Medicii francezi atenționează, după recordul înregistrat în această săptămână: „Ne vom confrunta cu o epidemie generalizată”

Medicii francezi atenționează, după recordul înregistrat în această săptămână: „Ne vom confrunta cu o epidemie generalizată
foto: Pixabay

Pandemia de COVID-19 merge pe un trend ascendent în Franța, fenomen care i-a determinat pe medici să tragă un semnal de alarmă.

Pe fondul relaxării și a apropierii sezonului de gripă și viroze, Franța este foarte aproape de valul 2 al pandemiei, a atenționatcunoscutul medic Patrick Bouet.

„Al doilea val al pandemiei vine mai repede decât ne-am temut. Miercuri, Olivier Veran, ministrul Sănătății, a vorbit despre asta, dar nu a mers suficient de departe. Nu a spus că, în cazul în care nu se va schimba nimic, în 3 sau 4 săptămâni Franța se va confrunta în toamnă și iarnă cu o epidemie generalizată”, a declarat medicul Patrick Bouet într-un interviu, citat de Le Figaro.

Un nou record bifat de Franța

Joi, Franța a ajuns la un nou record în ceea ce privește îmbolnăvirile de SARS-COV-2. Au fost raportate 16.096 de noi infectări. Precedentul record viza 13.000 de infectări, raportate cu o zi înainte.

Rata de pozitivare a fost în creștere în ultimele două săptămâni. A crescut de la 5,4%, la 6,5%.

În baza datelor de la începutul săptămânii, serviciul public de sănătate a semnalat o „subestimare a creșterii numărului de cazuri confirmate, cauzată probabil de o saturație a capacităților de diagnostic și o subestimare a numărului de focare”.