Medvedev: Rusia ar vrea Georgia sau Kazahstan. Ulterior s-a răzgândit şi a dat vina pe hackeri

Medvedev: Rusia ar vrea Georgia sau Kazahstan. Ulterior s-a răzgândit şi a dat vina pe hackeri
În imagine: Dmitri Medvedev, fost preşedinte şi premier al Rusiei, discutând cu președintele rus Vladimir Putin. Sursă foto: Hepta - Sergey Guneev

Cunoscut deja pentru declaraţiile agresive împotriva vecinilor Rusiei, SUA sau UE, fostul preşedinte al Federaţiei Ruse, Dmitri Medvedev, a recidivat penibil cu o postare ameninţătoare împotriva Georgiei şi Kazahstanului. Acesta susține că fostele state aflate sub ocupaţia sovietică, Georgia și Kazahstan, sunt creații „artificiale”.

Controversata postare a apărut luni seară pe contul de VKontakte (Facebookul rusesc) al fostului președinte rus , dar a fost ștearsă la scurt timp deşi apucase să fie vizualizată de mii de urmăritori.

Ca la şcoală, Medvedev dă vina pe hackeri

Consilierul lui Medvedev, Oleg Osipov, a declarat astăzi că postarea nu ar aparţine oficialului ci unor hackeri care i-ar fi spart contul lui Medvedev, a informat agenția de știri Interfax, potrivit The Moscow Times.

Postarea împărtășită celor 2,3 milioane de urmăritori de pe VK ai lui Medvedev spunea că, după ce va ocupa Kievul, Rusia va căuta să-și extindă granițele. Tot în mesaj se menţionează despre statul Caucazului de Sud: „Georgia nu a existat niciodată înainte de reunificarea sa” cu Imperiul Rus în secolul al XIX-lea și Kazahstanul ar fi „un stat artificial”.

Postarea a fost vizualizată de 2000 de ori înainte de a fi eliminată, la 10 minute după publicare. Mesajul nu a apărut pe canalul lui Medvedev de pe aplicația de mesagerie Telegram, unde actualul șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei publică în mod regulat tirade anti-occidentale către cei 670.000 de abonați ai săi.

Medvedev a avut un singur mandat prezidențial între 2008 și 2012, permițându-i lui Vladimir Putin să eludeze limitele constituționale ale mandatului. După o perioadă de 8 ani ca prim-ministru, a fost numit în Consiliu de Securitate în 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe