Mercenarii sirieni se alătură armatei ruse pentru a migra ilegat în țările din UE, a anunțat Ministerul Apărării din Ucraina

Mercenarii sirieni se alătură armatei ruse pentru a migra ilegat în țările din UE, a anunțat Ministerul Apărării din Ucraina
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev a anunțat faptul că înrolarea în armata rusă a mercenarilor sirieni reprezintă o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările UE.

Serviciul de informații al armatei ucrainene a mai anunțat că rănirea unora dintre mercenarii care au luptat în Ucraina a scăzut moralul altor mercenari, care au refuzat participarea la ostilități.

Războiul din Ucraina, o șansă pentru mercenarii sirieni să ajungă în țările UE

O parte dintre mercanri consideră plecarea în Rusia sau Belarus o șansă de a migra ilegal în țările Uniunii Europene.

„Recent, peste 30 de luptători plecaţi din Rusia au ajuns la baza militară Khmeimim, după ce au fost răniți în luptele împotriva apărătorilor Ucrainei. Acest lucru a afectat în mod negativ moralul altor mercenari și a dus la refuzul unora dintre ei de a participa la ostilități.

Au existat chiar și cazuri de automutilare în rândul luptătorilor sirieni. Unii dintre mercenari consideră plecarea în Rusia și Belarus drept o șansă pentru dezertare și migrație ilegală în țările UE”,  a anunțat scris serviciul de informații al armatei ucrainene pe Telegram.

Comanda bazei militare ruse Khmeimim din Siria trimite zilnic până la 300 de mercenari în Ucraina

Potrivit instituţiei, comanda bazei militare ruse Khmeimim din Siria urmează instrucțiunea de a trimite zilnic câte 300 de mercenari în Ucraina.

Informațiile obţinute de serviciul de spionaj al armatei ucrainene indică că, în viitorul apropiat, pe teritoriul Rusiei și al Belarusului vor fi trimise arme, echipamente militare și a alte resurse din Siria.

Mercenarilor sirieni li s-a promis că vor executa exclusiv misiuni similare celor din poliție, pentru a restabili ordinea în teritoriile ocupate.

Urmăriți B1TV.ro și pe