Mesaj controversat într-un hotel din Elveția: Clienților evrei li se cere să facă duș înainte de a intra în piscină (FOTO)

Mesaj controversat într-un hotel din Elveția: Clienților evrei li se cere să facă duș înainte de a intra în piscină (FOTO)
Foto: justigo.co.za

Un hotel din Elveția a devenit ținta criticilor după afișarea unui mesaj prin care clienților evrei li se cere să facă duș înainte de a intra în piscină, informează The Times of Israel.

"Pentru clienții noștri evrei, femei, bărbați și copii, sunteți rugați să faceți duș înainte și după ce intrați în piscină. Dacă nu respectați regula, vom fi nevoiți să vă interzicem accesul în piscină. Vă mulțumim pentru înțelegere", este mesajul reprezentanților hotelului Aparthaus Paradies, din localitatea Arosa, aflată în Alpii elvetieni, mesaj în urma căruia a izbucnit o adevărată polemică în Israel.

Potrivit sursei citate, afișul controversat ar fi apărut după ce au existat plângeri legate de două fete evreice care ar fi intrat în piscină fără a face duș înainte.

Iar acesta nu este singurul mesaj adresat în mod specific clienților evrei.

Un alt afiș a fost amplasat pe frigiderul hotelului: "În atenția clienților noștri evrei: puteți accesa frigiderul doar în intervalele orare: 10,00-11,00 si 16,30-17,30. Sper că veți înțelege că echipa noastră nu poate fi deranjată fără încetare".

După ce afișele au fost fotografiate de un turist, iar imaginile au apărut pe rețelele de socializare, directoarea hotelului a afirmat că mesajele aufost înlăturate, dar a negat orice act antisemit.

"În prezent, avem numeroși clienți evrei și am remarcat că unii nu fac duș înainte să înoate. (…) Având în vedere că alți clienți mi-au cerut să fac ceva, am scris un pic naiv acest afiș. Ar fi fost mai bine să mă adresez tuturor clienților", a declarat aceasta.

O reacție a venit și din partea Centrului Simon Wiesenthal, care a cerut ministrului elvețian al Justiției să "închida hotelul urii" și să "pedepsească conducerea sa".

Potrivit presei elvețiene, hotelul cu pricina are numeroși clienți evrei, mai ales ultraortodocși, proveniți din Marea Britanie, Statele Unite și Israel.

Foto:timesofisrael.com

Urmăriți B1TV.ro și pe