Mesajul unor turiști români care au rămas fără BMW în Grecia: „Aveți grijă unde vă parcați mașinile”

Mesajul unor turiști români care au rămas fără BMW în Grecia: Aveți grijă unde vă parcați mașinile
O familie cu trei copii din România a rămas fără cazare în Thassos, sursă foto: captură YT

Experiență neplăcută pentru o turistă româncă ce și-a petrecut vacanța în Grecia. Acesteia i s-a furat mașina din parcarea locației în care s-a cazat.  Ea spune că le-a dispărut mașina din 1 august, iar de atunci autoritățile elene nu dau niciun semn că ar putea găsi vreodată autoturismul.

“Sunt cetățean român, venit în concediu în Grecia. Prin acest mesaj doresc să atrag atenția tuturor, turiști români, străini, autorități  asupra furturilor de mașini, aparținând turiștilor străini, furturi care au loc pe teritoriul Greciei”, așa începe relatarea o sibiancă rămasă fără mașină în timp ce se afla în vacanță în Atena.

Vacanța acesteia s-a transformat într-un adevărat coșmar:

”Am sosit în Atena împreună cu familia în dată de 30 iulie 2022 cu scopul de a petrece 3 zile împreună cu rudele pentru ca apoi să ne continuăm vacanță în Syros , insula în care venim an de an. Spre ghinionul nostru, în noaptea de 1 august 2022, autoturismul proprietate personală  (un BMW-535 D, SB01WAP) ne-a fost furat din locul unde era parcat, chiar din față clădirii unde înnoptăm, un apartament închiriat în regim Booking. Furtul a fost raportat imediat autorităților elene”, a povestit sibianca ziariștilor Turnul Sfatului.

Tot ea a fost cea care a găsit camere de luat vederi în zonă și a anunțat poliția, omenii legii nefăcând o cercetare în acest sens.

”Noi le-am spus celor de la poliție de aceste camere. Pe filmări apar unele mișcări suspecte, însă din cauza unui bec stradal care bate exact pe camere nu se vede foarte bine”, a detaliat ea.

De la autorități au aflat că este posibil că mașină să fie găsită și că în zona s-au mai întâmplat furturi de genul în ultimul timp, însă de atunci nu au mai primit noutăți.

”Am rămas în așteptare, fără mașină doar cu o declarație în mâna și cu o mulțime de cheltuieli neprevăzute: fără mijloc de transport pe durata concediului cât și la întoarcere, nevoiți să  închiriem o mașină, să căutăm bilete de avion pentru întoarcere, pentru 4 persoane  și  doar cu speranța că poate mașina va fi găsită cândva, poate…”, spune ea.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe