Metrou Drumul Taberei. Cât timp va trebui să aștepți pe peron trenul. Metrorex a făcut anunțul

Metrou Drumul Taberei. Cât timp va trebui să aștepți pe peron trenul. Metrorex a făcut anunțul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un final, Metroul din Drumul Taberei se deschide pentru călători, în cel de-al 6-lea an de întârzieri. Cu acest prilej, Metrorex a anunțat programul trenurilor de pe Magistrala 5, secțiunea Eroilor 2 – Valea Ialomiței.

Din 15 septemrie, ora 12.00, bucureștenii vor putea circula cu metroul în Drumul Taberei. În intervalele5-6, 10-13, 20-22, trenurile vor circula la un interval de 9 minute, în intervalele 22-23.30 la 10 minute, în intervalele 6-10 și 13-20, ore de vârf, la 6 minute.

Între Romancierilor și cele două capete spre care se bifurcă traseul, Râul Doamnei și Valea Ialomiței, intervalul de circulație se dublează, potrivit programului Metrorex.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2012 și ar fi trebuit să fie finalizate în 2014. Proiectul de infrastructură are aproape 7 kilometri lungime și este compus din 10 stații de metrou + depou: Râul Doameni, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Ministrul Bode, despre lucrările la magistrala 5 de metrou: A fost o muncă titanică

Vineri, Ministerul Transporturilor anunța că au fost semnate procesele verbale de recepție și de punere în funcțiune a Magistralei 5 de metrou, astfel că aceasta poate fi dat în exploatare.

„Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din Drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani”, a declarat atunci ministrul Bode.

La finele lunii august, el afirmase că se fereşte să mai avanseze o dată pentru darea în circulaţie a metroului pe Magistrala M5, date fiind numeroasele amânări.

Ultima oră
12:48 - Augustin Zegrean, despre decizia CCR privind moțiunea de cenzură: Este o decizie înțeleaptă ca de obicei. Nu se întâmplă ce au sperat guvernanții că această moțiune va fi scoasă de pe ordinea de zi (VIDEO)
12:34 - Liliana Mocanu și fiica ei, infectate cu COVID-19. Actrița din Las Fierbinți nu este vaccinată: Nu pot dormi, mă dor toate
12:30 - CCR a admis sesizarea Guvernului Cîțu privind moțiunea de cenzură, dar a stabilit că dezbaterea și votul trebuie să aibă loc (surse)
12:24 - Cu ce cadou a mers Ion Ţiriac la Simona Halep în ziua în care sportiva a împlinit 30 de ani (FOTO)
12:21 - PSD depune propria moțiune de cenzură. Sorin Grindeanu: Cealaltă moțiune are probleme pentru că există acel conflict de natură constituțională
12:18 - Radu Țincu: Secțiile ATI din București, supraaglomerate. Creșterea va continua în perioada următoare. Suntem supărați când se introduc restricții, dar am ales să ne vaccinăm într-un procent extrem de redus și să sfidăm regulile (VIDEO)
12:13 - A murit unul dintre condamnații în dosarul triplei crime de la Stoenești. Doru Durleci era încarcerat la Craiova: „A fost lăsat să zacă precum un câine”
11:46 - Bucureștiul, la o rată de infectare de 5,57 la mie. Dacă se trece de pragul de 6, școlile intră în online și se instituie carantina de noapte în weekend pentru persoanele nevaccinate
11:45 - Virgil Musta: Suntem, din nou, în al doisprezecelea ceas. Oricât încercăm să mai creştem numărul de paturi, se vor epuiza şi acestea foarte repede
11:40 - Cine este Mihai Dan Zarug de la Asia Express, sezonul 4. Cu ce se ocupă concurentul de la Antena 1 și cum a ajuns cunoscut