Metrou Drumul Taberei. Cât timp va trebui să aștepți pe peron trenul. Metrorex a făcut anunțul

Metrou Drumul Taberei. Cât timp va trebui să aștepți pe peron trenul. Metrorex a făcut anunțul
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un final, Metroul din Drumul Taberei se deschide pentru călători, în cel de-al 6-lea an de întârzieri. Cu acest prilej, Metrorex a anunțat programul trenurilor de pe Magistrala 5, secțiunea Eroilor 2 – Valea Ialomiței.

Din 15 septemrie, ora 12.00, bucureștenii vor putea circula cu metroul în Drumul Taberei. În intervalele5-6, 10-13, 20-22, trenurile vor circula la un interval de 9 minute, în intervalele 22-23.30 la 10 minute, în intervalele 6-10 și 13-20, ore de vârf, la 6 minute.

Între Romancierilor și cele două capete spre care se bifurcă traseul, Râul Doamnei și Valea Ialomiței, intervalul de circulație se dublează, potrivit programului Metrorex.

Lucrările la metroul din Drumul Taberei au început în 2012 și ar fi trebuit să fie finalizate în 2014. Proiectul de infrastructură are aproape 7 kilometri lungime și este compus din 10 stații de metrou + depou: Râul Doameni, Constantin Brâncuși, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Ministrul Bode, despre lucrările la magistrala 5 de metrou: A fost o muncă titanică

Vineri, Ministerul Transporturilor anunța că au fost semnate procesele verbale de recepție și de punere în funcțiune a Magistralei 5 de metrou, astfel că aceasta poate fi dat în exploatare.

„Suntem acum în situația în care pot să afirm cu certitudine că în curând bucureștenii pot să folosească cel mai așteptat mijloc de transport din această zonă, și anume, metroul din Drumul Taberei. A fost o muncă titanică, începută din prima zi a mandatului meu de ministru, pentru a putea să le ofer bucureștenilor, din zona Drumul Taberei și nu numai, ceea ce așteptau de atâția ani”, a declarat atunci ministrul Bode.

La finele lunii august, el afirmase că se fereşte să mai avanseze o dată pentru darea în circulaţie a metroului pe Magistrala M5, date fiind numeroasele amânări.