Mihai Chirica, despre victoria în alegerile locale: A contat și faptul că m-am înscris în PNL. Cei de la PSD au fost resancționați de către ieșeni pentru că nu au putut să se desprindă de metehnele fostului lider (VIDEO)

Mihai Chirica, despre victoria în alegerile locale: A contat și faptul că m-am înscris în PNL. Cei de la PSD au fost resancționați de către ieșeni pentru că nu au putut să se desprindă de metehnele fostului lider (VIDEO)

Actualul primar al Iașiului, Mihai Chirica, candidat PNL, a obținut un nou mandat, potrivit rezultatelor parțiale de la alegerile locale din 27 septembrie. Mihai Chirica a afirmat după închiderea secțiilor de vot că are convingerea că va face o echipă bună cu viitorul preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, actualul ministru al Mediului, Costel Alexe. Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, Chirica a precizat că în victoria sa a contat și faptul că a devenit membru PNL înainte de a candida. Totodată, Chirica a subliniat ccă în uurma alegerilor locale, liberalii au câștigat și unele localități din apropierea municipiului Iași, ceea ce înseamnă că poate exista acum ”o zonă metropolitană pe un singur profil”.

Mihai Chirica: Voi face echipă cu noul președinte al Consiliului Județean, sunt sigur că vom avea rezultate

”Ieșenii au mers în continuare cu mine și le mulțumesc foarte mult. Noi chiar am reușit să luăm și comunele din jurul Iașiului și în felul acesta să închegăm o zonă metropolitană pe un singur profil. Voi face echipă cu noul președinte al Consiliului Județean, sunt sigur că vom avea rezultate. Rămâne să vedem ce vor spune ieșenii în 2024 despre activitatea noastră”, a spus primarul ales al Iașiului.

Întrebat dacă pentru victoria sa în alegeri a contat faptul că s-a înscris în PNL înainte de intrarea în cursa electorală sau votul a fost unul strict pe persoană fizică, Mihai Chirica a răspuns: „Eu cred că a contat pentru că aveam nevoie de o formațiune politică cu care să încep să fac politică într-adevăr, pentru că timp de trei ani am fost independent. Am fost, într-adevăr, o voce în municipiu și nu numai, dar era nevoie să am și o culoare politică prin care să pot să cer proiecte pentru Iași, să pot să intru în colaborare cu Guvernul României și să dau un nou profil municipiului nostru. Și a contat foarte mult și lucrul acesta”.

Primarul ales al Iașiului: PSD a suferit o înfrângere pentru că nu a putut să se desprindă de metehnele fostului lider Liviu Dragnea

În legătură cu modul în care va colaabora cu noul președinte al Consiliului Județean, liberalul Costel Alexe, Mihai Chirica a precizat: ”E o echipă frumoasă pe care putem să contăm pe termen lung și cu oameni tineri care sunt dispuși să facă sacrificii pentru proiectele noastre. Nu vreau să vorbesc în lozinci, contează foarte mult și culoarea politică a viitorului Guvern și a viitorului Parlament. La Iași, PSD a suferit o înfrângere care a fost pe același profil din 2017 până în prezent. A stat sub 20%, ceea ce s-a întâmplat și la alegerile locale din acest an, datorită faptului că nu au putut să se desprindă de metehnele fostului lider Liviu Dragnea, s-a văzut lucrul acesta, au fost resancționați de către ieșeni”.

De asemenea, întrebat dacă în opinia sa va găsi susținerea necesară în Consiliul local pentru a continua proiectele începute și a demara altele noi, Chirica a răspuns: ”Eu cred că da, pentru că nu toate proiectele trebuie să fie proiectele mele, trebuie să fie proiecte susținute atât politic, cât și de ieșeni, lucru care s-a întâmplat și până în momentul de față”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv real ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Recent făceam un apel la responsabilitate către partidele din arcul guvernamental. Nu a fost înțeles de toți, așa că îl reiterez
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări
09:38 - Ludovic Orban: Preşedintele Klaus Iohannis este binevenit la Congresul PNL. Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot