Mii de mașini la granița Rusiei cu Georgia! Bărbații ruși fug după ordinul de mobilizare parțială. FSB ar fi trimis militari în punctul de control

Mii de mașini la granița Rusiei cu Georgia! Bărbații ruși fug după ordinul de mobilizare parțială. FSB ar fi trimis militari în punctul de control
Foto: captura video/Twitter

Bărbați ruși fug în Georgia pentru a evita să fie chemați să lupte într-un război, contra căruia protestează, în urma ordinului președintelui rus Vladimir Putin de a mobiliza sute de mii de rezerviști pentru conflictul din Ucraina, transmite Reuters. De asemenea și presa rusă a confirmat cozile enorme.

Publicația independentă, Meduza, citând publicația moscovită RBC, a menționat că Serviciul Federal de Securitate al Rusiei ar fi trimis un transportor blindat pentru trupe în punctul de control Verkhny Lars din Osetia de Nord, la granița cu Georgia. Măsura ar fi fost întrprinsă pentru a evita situația în care „rezerviștii vor să treacă de punctul de control și să părăsească țara fără nicio formalitate la frontieră”.

Timpul estimat pentru a intra în țară a ajuns la 48 de ore

Duminică, la un anumit moment, așteptarea estimată pentru a intra în Georgia a ajuns la 48 de ore, peste 3.000 de vehicule făcând coadă pentru a trece granița, a relatat presa de stat rusă, citând oficiali locali.

TASS, agenția rusă de stat, afirmă că aproximativ 3.500 de mașini au stat la coadă la punctul de control vamal Verkhny Lars de la granița ruso-georgiană din Osetia de Nord, a declarat luni vicepremierul republicii, Irbek Tomayev.

„În legătură cu mobilizarea parțială din țară, fluxul de autoturisme prin republica noastră a crescut semnificativ în ultimele zile în direcția Georgiei. Începând de astăzi, aproximativ 3.500 de mașini, majoritatea bărbați, așteaptă să treacă prin punctul de control vamal Lars Superior”, a spus Tomayev.

Săptămâna trecută, peste 37.000 de vehicule și peste 115.000 de persoane au trecut frontiera de stat în ambele direcții prin punctul de control vamal din Osetia de Nord, ceea ce reprezintă o creștere de 23,3% față de săptămâna anterioară, susține Tomayev, potrivit HotNews.

Cetățenii ruși au început să părăsească țara după anunțul lui Putin  despre mobilizarea parțială

Un flux de aproximativ 40.000 de mii de ruși, în perioada de când Moscova a invadat Ucraina, a înregistrat capitala georgiană Tbilisi, arată statisticile guvernamentale.

Aceeași situație a fost observată și la punctul de trecere cu Kazahstan, Finlanda și Mongolia. Rusia nu și-a închis frontierele, în timp ce Kremlinul spune că nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Zborurile care pleacă de la Moscova pentru cele câteva țări care mențin zboruri directe cu Rusia fie s-au epuizat, fie au doar câteva bilete disponibile la prețuri astronomice.

Urmăriți B1TV.ro și pe