Mii de ruși au împânzit puntea de la St. Petersburg pentru a fi martori la revenirea spectaculoasă a navei ruse de război Aurora (VIDEO)

Mii de ruși au împânzit puntea de la St. Petersburg pentru a fi martori la revenirea spectaculoasă a navei ruse de război Aurora (VIDEO)
foto: rt.com

Legendara navă de luptă Aurora, care este simbolul Marii Revoluții Socialiste din octombrie 1917, s-a întors la terasamentul Petrogradskaya din St. Petersburg, Rusia, după o renovare de doi ani, potrivit Russia Today.

Nava de luptă veche de 116 ani s-a întors la ancorarea sa permanentă din St. Petersburg sub propria sa putere, din nou complet operațională, acompaniată de remonchere care securizează pasajul vasului blindat prin podurile basculante de abia deschise de-a lungul râului Neva.

Mii de curioși s-au aliniat pe punte sâmbătă dimineață pentru a fi martori la sosirea navei de război."Toată munca de recondiționare s-a terminat …Aurora s-a întors la flota rusă", arăta publicația Kronstadt.

Sosirea navei de război Aurora

#DIRECT_ONE_di52wf#

Costul total al lucrărilor de renovare a ajuns la 13 milioane de dolari. În afară de faptul că toate mecanismele sale au fost curățate, unse și pictate, fuselajul navei este pregătit acum pentru a sta în apă de acum încolo. Muzeul din interiorul navei este acum mobilat cu mai multe spații pentru media, expoziții moderne și 52 de camere de supraveghere care au ca scop prevenirea accesului intrușilor.

Nava Aurora a fost inaugurată printr-o ceremonie în 1900, sub împăratul rus Nicolai al II-lea și membrii familiei regale. Legendara navă a participat la trei războaie și a rămas în serviciu pentru aproximativ 40 de ani.

Tags: