Militar american, ARESTAT după ce a jurat LOIALITATE ISIS

Militar american, ARESTAT după ce a jurat LOIALITATE ISIS
Foto: The Independent

Autoritățile americane, în alertă. Un militar aflat la o bază din Hawaii a jurat loialitate faţă de reţeaua teroristă Stat Islamic (ISIS). Individul a contribuit la achiziţionarea unei drone care să fie folosită chiar împotriva țării sale şi a declarat că vrea să ucidă foarte mulţi oameni, a anunţat marţi FBI, relatează site-ul The Associated Press, potrivit gandul.info.

Este vorba despre Ikaika Kang, un sergent de prim rang din cadrul Armatei SUA. El a fost arestat sâmbătă sub acuzaţia de terorism. Luni a avut prima apariție în cadrul unui tribunal federal din Honolulu.

Paul Delacourt, un Agent FBI a menționat că Ikaika a furnizat documente militare către persoane care au spus că le vor transmite către ISI, totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Surse din cadrul FBI afirmă că militarul de origine americană ar fi acţionat din proprie iniţiativă, fără a fi afiliat efectiv unei grupări teroriste. Chiar și așa, armata americană are informaţii că Ikaika Kang ar fi fost radicalizat în 2016.

Birney Bervar, avocatul bărbatului, a pledat pentru faptul că sergentul suferă de probleme psihice cauzate de activitatea de la locul de muncă. Mai mult decât atât, avocatul a mai spus că de fapt guvernul este pus în temă de mult timp în ceea ce privește situaţia acestuia.

Kang avea două arme de foc pe numele său, o puşcă de asalt AR-15 şi un pistol. În urma atacului din vara trecută dintr-un club din Orlando, Florida, el ar fi spus că „atacatorul a făcut ceea ce a trebuit să facă, iar SUA este singura organizaţie teroristă din lume”.