Ministru: Bulgariei îi este mult mai bine cu o economie gri decât nimic

Ministru: Bulgariei îi este mult mai bine cu o economie gri decât nimic
Într-o declaraţie extrem de controversată, ministrul Economiei din Bulgaria s-a apărat, dar cu jumătate de gură, sectorul înfloritor şi gri al economiei ţării, despre care spune că încă generează...

Într-o declaraţie extrem de controversată, ministrul Economiei din Bulgaria s-a apărat, dar cu jumătate de gură, sectorul înfloritor şi gri al economiei ţării, despre care spune că încă generează creştere economică.

“Dacă ar trebui să alegem între economia gri şi nicio economie, Bulgariei îi este mult mai bine având o economie gri”, a declarat, miercuri, ministrul Traicho Traikov pentru bTV, citat de Novinite.

“Gri sau nu, acestea sunt activităţi economice, care generează profitul intern brut”, a adăugat ministrul.

El a fost rugat să comenteze un sondaj al Asociaţiei de Capital Industrial, care arată că unul din doi bulgari lucrează în economia gri, care însumează deja 45% din piaţă.

Aceste date pot fi contestate, potrivit ministrului.

“Estimările cu privire la economia gri sunt bazate pe diferite metodologii. Studiul citat se bazează pe percepţia oamenilor şi este bine cunoscut că în acest cazprocentajul final este nerealist de mare”, a spus ministrul.

Anul trecut, economia gri a Bulgariei deţinea 40% din întregul sector şi continuă să crească, potrivit Asociaţiei de Capital Industrial.

Compania a prezentat, marţi, rezultatele sondajului naţional, efectuat pe un eşantion de 3.500 de angajaţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 85 de ani.

Potrivit sondajului, plata în numerar la negru, neacordarea beneficiilor integrale, evaziunea fiscală şi concurenţa neloială sunt cele mai întâlnite practici ale economiei gri din Bulgaria.