Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, testat pozitiv cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor / Regatul Unit a înregistrat peste 54.000 de noi cazuri de COVID-19

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, testat pozitiv cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor / Regatul Unit a înregistrat peste 54.000 de noi cazuri de COVID-19
În imagine, Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătății. Sursă Foto: Hepta - Zuma Press / Martyn Wheatley

Sajid Javid, ministrul Sănătății din Marea Britanie, a fost testat pozitiv cu coronavirus, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia.

„Mă simţeam cam ameţit ieri seara, aşa că mi-am făcut un test antigen dimineața aceasta şi a ieșit pozitiv. Prin urmare, mă izolez acasă împreună cu familia până când voi obţine rezultatul unui test PCR”, a spus Sajid Javid, într-o înregistrare postată pe Twitter.
Ministrul este vaccinat cu ambele doze. El a precizat că are doar simptome ușoare.

Guvernul britanic urmează să ridice majoritatea restricțiilor. Premierul Boris Johnson motivează că vaccinarea masivă a rupt corelaţia dintre infecţii, de o parte, şi formele grave de boală şi decese, de cealaltă parte.

Însă specialiștii avertizează că strategia Guvernului Marii Britanii de a renunța la majoritatea restricțiilor în plin nou val declanșat de tulpina Delta (indiană) de coronavirus este „imprudentă” și „un experiment periculos şi lipsit de etică”, ce poate duce la un „dezastru mondial”.

Peste 54.000 de noi infectări cu coronavirus

În ultima zi, 54.674 de contaminări cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în Marea Britanie. Vineri au fost 51.870. Marea Brtanie nu a mai înregistrat peste 50.000 de cazuri într-o singură zi de la mijlocul lunii ianuarie.

De vină pentru trendul ascendent al pandemiei este tulpina Delta (indiană) a coronavirusului, care a devenit dominantă în această țară.

Tot sâmbătă, autoritățile au raportat 41 de decese asociate, în scădere cu 8 faţă de ziua precedentă. COVID-19 a făcut în Marea Britanie peste 128.500 de victime.