Boris Johnson a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în Anglia, în ciuda creșterii numărului de infectări cu coronavirus

Boris Johnson a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în Anglia, în ciuda creșterii numărului de infectări cu coronavirus
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Premierul britanic Boris Johnson a prezentat, luni, un plan pentru ridicarea restricțiilor în Anglia, plan care prevede, între altele, renunțarea la masca de protecție și la distanțarea socială. Șeful Guvernului de la Londra a punctat, totuși, că ar trebui să existe un răgaz de două săptămâni, un fel test pentru a vedea dacă vaccinarea oferă suficientă protecţie în faţa variantei Delta (indiene) a coronavirusului.

Guvernul britanic pregătește ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus

Johnson a declarat că Guvernul intenționează să ridice restricțiile pe 19 iulie, dar o decizie definitivă în acest sens va fi luată săptămâna viitoare, informează Reuters. Astfel, ar urma să fie eliminate măsura privind distanțarea socială, masca de protecţie și recomandarea privind lucrul de acasă. Cluburile se vor redeschide și nu vor exista limite privind numărul de clienți în baruri și restaurante.

Boris Johnson a punctat că el, totuși, va continua să folosească masca de protecție în locurile aglomerate „din respect față de ceilalți”.

Noi decizii urmează a fi anunțate în privința școlilor, călătoriilor și izolării la domiciliu.

De precizat este că premierul Boris Johnson stabileşte politica de sănătate pentru Anglia, dar nu şi pentru Scoţia, Ţara Galilor sau Irlanda de Nord. Deciziile sale vin în contextul în care Marea Britanie să numără printre țările care se confruntă în ultima vreme cu o creștere a numărului de infectări din cauza tulpinii Delta a coronavirusului.

Potrivit datelor oficiale, până acum în Marea Britanie au fost vaccinați anti-COVID 86% dintre adulţi. 64% au primit ambele doze.