Ministrul britanic de Externe: "Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din UK să plece înapoi în România"

Ministrul britanic de Externe: "Am fi nebuni să îi lăsăm pe românii din UK să plece înapoi în România"

Tot mai mulți români care sunt plecați în Marea Britanie pentru a munci sunt îngrijorați din cauza Brexit, însă ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, le spune să stea liniștiți fiindcă sunt membri foarte importanți ai societății și vor face tot ce se poate pentru a nu-i trimite înapoi în România. De asemenea, ministrul britanic a mai spus că se va asigura ca drepturile lor să fie protejate și să se simtă în siguranță în UK.

"Nu cred că ar trebui să fie deloc îngrijorați. Nu ar trebui să își facă griji, deoarece sunt membri extrem de valoroși ai societății noastre. Îi iubim. Au o contribuție uriașă la economia Regatului Unit, la cultura britanică", a spus Boris Johnson, potrivit Agerpres.

"Am fost primar al Londrei. Când mergi prin Londra, vezi o mulțime de magazine românești, români care lucrează în toate domeniile. Credem că sunt jumătate de milion de români în Regatul Unit. Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România. Vrem să îi păstrăm, vrem să ne asigurăm că se simt în siguranță și că drepturile lor sunt protejate", a adăugat Johnson.

Boris Johnson: "Am fi nebuni" să îi lăsăm pe românii din UK să plece înapoi în România

#DIRECT_ONE_nz5lrz#