Ministrul de Externe al Ecuadorului cere Londrei CALE LIBERĂ pentru fondatorul WikiLeaks: “Cazul Assange a tulburat mereu apele politice” (VIDEO)

Ministrul de Externe al Ecuadorului cere Londrei CALE LIBERĂ pentru fondatorul WikiLeaks: “Cazul Assange a tulburat mereu apele politice” (VIDEO)

Fondatorul WikiLeaks a fost mereu persecutat politic fără a fi acuzat concret de ceva, a declarat ministrul de externe al Ecuadorului pentru RT, cerând Marii Britanii să-i ofere de urgență cale liberă lui Julian Assange.

Amintim că acesta traiește în ambasada Ecuatorului din Londra din 2012, unde s-a refugiat pentru a evita extradarea în Suedia care îl acuza de viol și unde fusese doi ani sub arest la diomiciliu. Cum vineri, procurorul general al Suediei a decis să abandoneze urmărirea penală a fondatorului Wikileaks și a retras mandatul european de extrădare împotriva sa, ar fi timpul ca Assange să redevină liber.

Numai că Poliția Metropolitană din Londra, care a cheltuit peste 11 milioane de lire sterline cu paza locului în care s-a refugiat Assange, a anunțat că va continua să păzească Ambasada Ecuadorului dat fiind că acesta este în continuare urmărit pentru neprezentare la curte, infracțiune pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la un an și o amendă.

Ecuadorul își susține însă cu tărie oaspetele pe care îl are de atâția ani: “Țara noastră a fost întotdeauna convins că Assange a fost constrâns să se refugieze în ambasada sa din Londra nu din cauza investigațiilor Suediei, ci datorită persecuțiilor legate de dezvăluirile WikiLeaks”.

“Am avut mereu suspiciuni cu privire la persecuția politică a lui Assange și acum vedem că am avut dreptate”, a declarat Guillaume Long, ministrul de externe al Ecuadorului într-un interviu acordat RT Spania.

Long a mai spus că speră ca Assange să fie lăsat de britanici să circule liber și să poată părăsi țara. Assange este încă sub protecția Ecuadorului și este sigur că și Statele Unite îi poartă sâmbetele din cauza dezvăluirilor făcute de site-ul WikiLeaks.

“Vor să-l aresteze Assange, ceea ce ne confirmă ipoteza că este persecutat politic din cauza activităților lui jurnalistice,” a mai spus Long care a reamintit că Trump vrea să-l aresteze pe Assange, câtă vreme directorul CIA a catalogat WikiLeaks drept un “serviciu de informații ostil”.

Ministrul de Externe al Ecuadorului cere Londrei CALE LIBERĂ pentru fondatorul WikiLeaks

#DIRECT_ONE_iwfjst#