Ministrul francez de Interne: O treime din persoanele radicalizate prezintă tulburări psihice

Ministrul francez de Interne: O treime din persoanele radicalizate prezintă tulburări psihice
Foto: rtl.fr

Ministrul de interne francez Gerard Collomb a declarat marți că aproape o treime dintre persoanele semnalate pentru radicalizare prezintă tulburări psihice, acesta citând un raport realizat de FSPRT (Fichier des Signalements pour la Prévention de la Radicalisation à caractère Terroriste), informează AFP, citat de Agerpres.

"În FSPRT, raportul semnalmentelor pentru prevenire și radicalizare, 'considerăm că aproximativ o treime (dintre persoane) suferă de tulburări psihice", a declarat ministrul francez.

Gerard Collomb a declarat după incidentul de pe 14 august când un bărbat a intrat cu mașina într-o pizzerie, că vrea să mobilizeze spitalele de psihiatrie și psihiatrii "pentru a identifica profilurile celor care ar putea trece la fapte".

"Este evident că secretul medical este ceva sacru. Însă, în același timp, trebuie să găsim modul prin care să putem împiedica ca un anumit număr de indivizi, care suferă de fapt de tulburări grave, să comită atentate', a insistat din nou marți ministrul de interne francez.

Ministrul a dat exemplu atacatorul de luni din Marsilia care a omorât o persoană, menționând importanța de a reflecta asupra unor asemenea cazuri.

"El a ieșit dintr-o clinică de psihiatrie. Avea antecedente penale și a ucis o persoană. Trebuie să reflectăm asupra acestui gen de cazuri", a mai spus ministrul.

"Acesta nu este terorism … ci o imitație' a faptelor de terorism, a insistat el. 'Un anumit număr de minți slabe pot fi atrase în acest gen de fapte", a mai spus ministrul de interne.

În raportului FSPRT realizat în 2015, circa 17.4000 au fost intervievate.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:56 - Localitatea din România în care poți cumpăra un apartament cu două camere cu doar 6.000 de euro (FOTO)
18:37 - În loc să primească 100 de dolari, a primit 10,4 milioane și i-a cheltuit după bunul plac. Femeia riscă acum zeci de ani de închisoare
18:32 - Poliţiştii ieşeni caută patru tineri care au plecat de la domiciliu și nu au mai revenit. Dacă i-ați văzut, sunați la 112! (FOTO)
18:28 - Localitate din România unde un apartament cu două camere poate fi cumpărat cu 6000 euro. Te-ai muta acolo?
18:13 - DIICOT renunță la urmărirea penală față de o redacție căreia îi blocase activitatea și recunoaște că publicarea unui articol a dus la arestarea unui agresor
18:11 - Dana Dărăban, ACUE: Românii riscă să primească facturile la gaze și curent cu întârziere
18:01 - UE va legifera centralizarea informațiilor referitoare la sănătatea cetățenilor, politici de gestionarea a epidemiilor dar și procedurile de achiziție a medicamentelor în statele membre
17:50 - Marius Pașcan îi critică dur pe liberalii Virgil Popescu și Nicolae Ciucă: A ajuns un măscărici acest ministru. E un demagog sadea / Prăbușirea Armatei în sondaje are legătură și cu generalul din fruntea Guvernului (VIDEO)
17:48 - Directorul CIA susține că Putin nu va ezita să apeleze la arsenalul militar nuclear: „Poate fi destul de periculos și nesăbuit”
17:24 - Edi Iordănescu, scrisoare către fanii naționalei după campania dezolantă din Liga Națiunilor: „Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim”