Ministrul Justiţiei din Germania: Cei vaccinaţi anti-COVID s-ar putea bucura de mai multă libertate. Nu e un privilegiu, ci o cerinţă a Constituţiei (VIDEO)

Ministrul Justiţiei din Germania: Cei vaccinaţi anti-COVID s-ar putea bucura de mai multă libertate. Nu e un privilegiu, ci o cerinţă a Constituţiei (VIDEO)
Foto: Hepta - DPA Images / Christoph Soeder

Germania stabilește un precedent în ”era COVID”. Doar persoanele care au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului ar putea beneficia de ridicarea anumitor restricţii. Ministrul german al Justiției susține că acest lucru este o cerință a Constituției, informează B1 TV în Jurnalul orei 20.00, prezentat de Dan Gabor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Germania: Ministrul Justiției propune ridicarea unor restricții în cazul celor vaccinați anti-COVID-19

În contextul în care folosirea pașaportului de vaccinare pare inevitabilă, Germania este dispusa să-și împartă și proprii cetățeni în ”vaccinați” și ”nevaccinați”. Ministrul german al Justiției a anunțat că unele interdicții vor fi ridicate pentru persoanele care au primit ambele doze de ser.

„Dacă se stabileşte că o vaccinare nu numai că protejează împotriva bolii, ci poate şi să împiedice transmiterea mai departe a virusului, acest lucru trebuie luat în considerare la stabilirea măsurilor. Acesta nu este un privilegiu pentru cei vaccinaţi, ci o cerinţă a Constituţiei”, a explicat Christine Lambrecht.

Problema ridicării parţiale a restricţiilor pentru cei vaccinaţi va fi dezbătută, luni, într-o şedinţă a liderilor de stat şi federali din Germania, la două zile după intrarea în vigoare a unui set de măsuri mai dure anticoronavirus la nivel federal.

Potrivit ministrului german, noua lege federală autorizează în mod explicit stabilirea de „reglementări speciale, excepţii şi facilităţi pentru persoane imunizate în faţa coronavirusului”.

Legea privind uniformizarea şi înăsprirea restricţiilor antiepidemice în Germania, aprobată de Bundestag, a fost însă atacată la Curtea Constituţională, iar, pe parcursul procedurii, proiectul nu va putea fi promulgat.

Urmăriți B1TV.ro și pe