Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria, în contextul crizei migraţiei

Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria, în contextul crizei migraţiei
Foto: origo.hu

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat vineri, într-un interviu acordat BBC, că presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria şi a măsurilor luate în contextul crizei migraţiei.

Șeful diplomației ungare a declarat că este incorect faptul că presa a relatat doar cum poliţia ungară folosea gaze lacrimogene, fără să arate şi motivul pentru care făcea acest lucru.
Szijjarto a explicat că imigranţii au aruncat pietre şi bucăţi de beton timp de mai multe ore în direcţia poliţiştilor ungari, rănindu-i, înainte ca tunuri cu apă şi gaze lacrimogene să fie folosite pentru a-i opri.

În acest context, ministrul de Externe a precizat că se simte clar că se desfăşoară o campanie media internaţională împotriva Ungariei.

Peter Szijjarto a respins informațiile, potrivit cărora doar refugiaţii creştini sunt bineveniţi, în timp ce musulmanii sunt văzuţi ca o ameninţare.

„Nu, nu este adevărat. Pur şi simplu nu este adevărat. Dacă cineva este refugiat, îi oferim adăpost, asta am făcut până acum. Ungaria nu poate accepta imigranţi economici”, a spus ministrul ungar de Externe.

Ultima oră
21:42 - Accident în București: Cum au reușit polițiștii să se răstoarne cu mașina, în plină zi (FOTO)
21:34 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre introducerea vaccinării periodice împotriva COVID-19: „Cred că putem să ne gândim ca la vaccinarea antigripală”
21:13 - Ioana Mihăilă, despre testarea periodică a medicilor nevaccinați din fonduri proprii: “Semnalele pe care le-am primit sunt bune”/ “Aproximativ 58% din personalul sanitar este vaccinat”
20:55 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, anunță creșterea plăților pentru medicii de familie care vaccinează la domiciliu
20:35 - O familie de români a plecat cu Tico la mare, în Grecia, fără roată de rezervă. Ce au pățit pe drum cei patru pasageri și cum arăta portbagajul (FOTO)
20:33 - Ioana Mihăilă, despre posibile restricții pentru nevaccinați: „Nu e vorba doar despre accesul în mall-uri, e vorba de spații publice închise neesențiale, în weekend”
20:15 - Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, dezvăluie cel mai pesimist scenariu privind valul 4: „87% din noile cazuri şi 91% din decesele din ultimele săptămâni sunt la persoane nevaccinate”
19:55 - OMS recomandă guvernelor din Europa creșterea numărului de teste gratuite anti-COVID-19, pe fondul evoluției variantei Delta
19:38 - CNCAV: Peste 16.500 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore
19:17 - Eduard Novak, primul ministru care va participa la Olimpiadă, în calitate de sportiv. Când se vor desfășura Jocurile Paralimpice