Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria, în contextul crizei migraţiei

Ministrul ungar de Externe: Presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria, în contextul crizei migraţiei
Foto: origo.hu

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat vineri, într-un interviu acordat BBC, că presa internaţională prezintă o imagine unilaterală a evenimentelor din Ungaria şi a măsurilor luate în contextul crizei migraţiei.

Șeful diplomației ungare a declarat că este incorect faptul că presa a relatat doar cum poliţia ungară folosea gaze lacrimogene, fără să arate şi motivul pentru care făcea acest lucru.
Szijjarto a explicat că imigranţii au aruncat pietre şi bucăţi de beton timp de mai multe ore în direcţia poliţiştilor ungari, rănindu-i, înainte ca tunuri cu apă şi gaze lacrimogene să fie folosite pentru a-i opri.

În acest context, ministrul de Externe a precizat că se simte clar că se desfăşoară o campanie media internaţională împotriva Ungariei.

Peter Szijjarto a respins informațiile, potrivit cărora doar refugiaţii creştini sunt bineveniţi, în timp ce musulmanii sunt văzuţi ca o ameninţare.

„Nu, nu este adevărat. Pur şi simplu nu este adevărat. Dacă cineva este refugiat, îi oferim adăpost, asta am făcut până acum. Ungaria nu poate accepta imigranţi economici”, a spus ministrul ungar de Externe.

Urmăriți B1TV.ro și pe