Ministrul ungar de Externe, un nou atac: Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta

Ministrul ungar de Externe, un nou atac: Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat într-un interviu că  „anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi”, precizând și că, în ultima vreme, „autoritatea premierului Victor Ponta a fost puternic zdruncinată”.

Szijjarto spune, ironic, că „un politician european civilizat în secolul secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta”.

Premierul Victor Ponta a spus miercuri, în ședința de Guvern, că România va face toate eforturile pentru a gestiona criza refugiaților și nu va ridica garduri ca Ungaria.

Șeful Executivului a continuat atacul împotriva Ungariei spunând că metode precum „câini de pază, garduri electrificate și armată” sunt de acum 100 de ani și este o rușine pentru Europa secolului 21. (Detalii AICI)

„Este clar că anumiţi lideri politici români sunt foarte frustraţi. Aceasta poate avea două cauze. Politica internă românească nu este vestită pentru stabilitate, iar autoritatea şi poziţia primului ministru s-au zdruncinat foarte mult în ultima perioadă. Pe de altă parte, simt şi ei că e un test venit brusc (imigranţii – n.r.) din punct de vedere al aderării la spaţiul Schengen. Dacă eşuează aici, acest lucru poate decala aderarea cu mai mulţi ani. De aceea îşi varsă furia pe Ungaria. Un politician european civilizat în secolul al XXI-lea nu spune lucruri pe care le-a spus Victor Ponta. Sâmbătă credeam că mai jos decât cancelarul Fayman nu poate ajunge un politician european pe tema imigraţiei, dar Ponta a reuşit, destul de repede. Premierul român s-a prins într-o spirală a minciunilor, iar acum duce mai departe ceea ce a început acum câteva zile. De aceea noi am vrut să înmânăm o notă de protest către MAE român, dar au refuzat acest lucru, ceea ce este un gest cel puţin neobişnuit între două ţări vecine”, a declarat Peter Szijjarto, potrivit Digi 24.

Ministrul ungar de Externe a mai spus că atitutinea lui Ponta arată că acesta lucrează la obstrucţionarea relaţiilor politice dintre cele două țări.

„Pentru Ungaria, România este partener strategic sau au trebui să fie. După Germania, România este ţara către care Ungaria are cele mai mari exporturi. Ceea ce văd acum este că primul ministru român lucrează la obstrucţionarea relaţiilor politice. Ceea ce este o mare problemă, contrară intereselor Ungariei şi României deopotrivă. Ca să nu mai vorbim de cele ale maghiarilor din România”, a mai adăugat șeful diplomației de la Budapesta.

Atacurile între cei doi au început marți, imediat după ce ministrul ungar a precizat că Ungaria are  în vedere construirea unui gard la granița cu România. (Detalii AICI)

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări