Mircea Geoană, vizită oficială la Kiev. Secretarul general al NATO merge în Ucraina la 30 de ani de la obținerea independenței naționale

Mircea Geoană, vizită oficială la Kiev. Secretarul general al NATO merge în Ucraina la 30 de ani de la obținerea independenței naționale
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, va efectua o vizită la Kiev, în perioada 23-24 august, și va participa la festivitățile organizate cu prilejul aniversării a 30 de ani de la obținerea independenței de către Ucraina, informează Alianța Nord-Atlantică printr-un comunicat transmis sâmbătă.

Secretarul general al NATO, vizită oficială la Kiev

Pe 23 august, oficialul nord-atlantic va participa la Summitul Inaugural al Platformei Crimeea și va vorbi în sesiunea de deschidere și în cadrul panelului de discuții „Amenințări pentru regiunea Mării Azov și a Mării Negre ca provocare internațională de securitate: consolidarea eforturilor și modalităților de dez-ocupare”.

În ziua următoare, pe 24 august, secretarul general al NATO va participa la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la obținerea independenței de către Ucraina.

Ce întrevederi va avea Mircea Geoană la Kiev

În cadrul vizitei, Mircea Geoană va avea întâlniri cu mai mulți oficiali ucraineni: Dmytro Razumkov, președintele Radei ucrainene; Olha Stefanishnya, vicepremierul pentru integrare euro-atlantică; Oleksii Reznikov, vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei; Oleksiy Daniov, secretarul consiliului de apărare și securitate națională; Oleksandr Merezhko, șeful comisiei parlamentare petru afaceri externe și cooperare interparlamentară; Mariana Bezuhla, vicepreședinta comisiei pentru informații, apărare și securitate națională.