Mișcări de tancuri și tehnică militară la granița cu Ucraina. Experții sunt în alertă: „Europa nu s-a mai confruntat cu așa ceva de la cel de-al Doilea Război Mondial”

Mișcări de tancuri și tehnică militară la granița cu Ucraina. Experții sunt în alertă: Europa nu s-a mai confruntat cu așa ceva de la cel de-al Doilea Război Mondial
Kievul este pregătit de concesii pentru a evita invazia

Sute de tancuri și alte echipamente militare sunt transportate din bazele din estul îndepărtat al Rusiei la granița cu Ucraina, transmite publicația germană Bild.

Mișcări masive de trupe la granița cu Ucraina

Amploarea acestei mișcări de trupe uimește chiar și experții experimentați. Expertul militar finlandez Petri Mäkelä afirmă: „Numai pe 11 ianuarie, douăsprezece trenuri militare au trecut spre vest prin Krasnoyarsk. Dacă este adevărat, este o mișcare masivă.”

Expertul în apărare Scollick avertizează în BILD că relocarea masivă „desigur nu are nicio legătură cu Kazahstanul și nici cu exercițiile la scară largă planificate de armata rusă. Prin urmare, se înțelege că se îndreaptă spre vest pentru a completa și a sprijini consolidarea operațională în apropierea graniței de est a Ucrainei”.

În trenuri se află tot ce ai nevoie pentru un război. Cele mai avansate tancuri de luptă principale din Rusia, lansatoare de rachete, camioane, ambulanțe, sisteme de rachete balistice cu capacitate nucleară și nenumărate vehicule logistice.

Dacă Rusia „ar fi vrut doar să-și arate săbiile, ar fi suficient un spectacol cu ​​tancuri și artilerie”. „Dar mișcarea logistică la scară largă indică echipamentul necesar pentru a susține o operațiune de luptă. Și nu este doar echipament. Majoritatea acestor trenuri conțin vagoane de pasageri pentru trupe și vagoane de marfă pentru echipamentul lor.”

Putin pare să fie serios de data aceasta. Contrar tuturor asigurărilor că regimul său „nu se așteaptă la nicio escaladare”, președintele Rusiei pare să pregătească o campanie de genul celei pe care Europa nu a mai văzut-o de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe