Mit spulberat! Antibioticele administrate copiilor pe cale orală nu sunt inferioare celor pe cale intravenoasă

Mit spulberat! Antibioticele administrate copiilor pe cale orală nu sunt inferioare celor pe cale intravenoasă
Foto: cfunite.org

Încă un mit a fost spulberat! Tratamentul administrat pe cale injectabilă pacienților de vârstă pediatrică nu este superior celui administrat pe cale orală. Acesta este concluzia la care a ajuns un grup de specialiști.

Aceștia și-au prezentat cercetarea într-un articol pentru Pediatrics, ce a fost publicat în noiembrie 2016, iar Pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii recomandă analiza acestei perspective.

”Autorii studiului dovedesc faptul ca eficacitatea administrarii orale nu este inferioara celei pe cale intravenoasa [in studiul de fata sunt inclusi copii cu pneumonii complicate de cele mai diferite varste, de la cateva luni pana la 17 ani]. Odata ce se poate externa pacientul, in faza de remisiune a bolii [iar in SUA spitalizarea medie este muuuult mai scurta decat in Romania!] antibioticele pot fi administrate cu aceeasi rata excelenta de succes [peste 96% vindecare fara incidente sau respitalizare] SI pe cale orala”, transmite Spitalul Virtual pentru Copii.

În consecință, copiii ar trebui să stea mai puțin prin spitale și să primească mai rar antibiotice. În caz de nevoie, administrarea de antibiotice ar trebui să se facă pe cale orală.