Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit de coronavirus. El refuza să poarte mască și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit de coronavirus. El refuza să poarte mască și susținea că pelerinajele sunt „vaccinul lui Dumnezeu”
Foto: Pixabay

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit la vârsta de 82 de ani, în urma infectării cu coronavirus. Anunțul a fost făcut vineri, de către Mitropolia Sârbă, informează Reuters.

Mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului a murit. El avea COVID-19

Mitropolia Sârbă a anunțat, vineri, decesul mitropolitul Amfilohie al Muntenegrului.El era internat într-un spital din Podgorica din 6 octombrie, zi în care a fost testat pozitiv cu coronavirus.

Amfilohie Radovic nu voia să poarte mască de protecție. În timpul unei slujbe de praznicul Sfântului Vasile de Ostrog, el a afirmat că pelerinajul și sfântul considerat făcător de minuni sunt „vaccinul lui Dumnezeu”.

„Ar fi bine ca oamenii de știință contemporani să inventeze vaccinul… dar înainte de a fi găsit… există un vaccin aici care a funcționat de-a lungul secolelor”, afirmase Mitropolitul Amfilohie, la acea vreme.

Patriarhul Filaret al Ucrainei, care dădea vina pe homosexuali pentru epidemie, a fost testat pozitiv cu coronavirus

Luna trecută a fost confirmat cu SARS-CoV-2 și Patriarhul Filaret al Ucrainei, în vârstă de 91 de ani.

Într-un interviu televizat din luna martie, Filaret a declarat că pandemia de coronavirus e „pedeapsa lui Dumnezeu pentru păcatele bărbaților, pentru păcatele omenirii. În primul rând, mă refer la căsătoriile dintre persoanele de același sex”.

De la izbucnirea pandemiei de COVID-19, mai mulți lideri de culte din toată lumea au dat vina pe comunitatea LGBT. Organizația Mondială a Sănătății a condamnat aceste declarații, avertizând că alimentează discriminările.