Nebunie în Republica Moldova: Şedinţa Parlamentului, se ţine cu lumina stinsă. Oligarhul Plahotniuc face tot ce poate pentru a opri constituirea unui Guvern fără partidul său (FOTO)

Nebunie în Republica Moldova: Şedinţa Parlamentului, se ţine cu lumina stinsă. Oligarhul Plahotniuc face tot ce poate pentru a opri constituirea unui Guvern fără partidul său (FOTO)
Foto: Facebook/ Liviu Vovc

Scena politică din Republica Moldova se află într-un haos uriaş după alegerile legislative din 24 februarie în care niciuna din cele trei mari partide nu a reuşit să obţină o majoritate în jurul căreia să contruiască noul Guvern.

Sâmbătă, în încercarea de a ajunge la un acord pentru formarea unui Guvern pentru a evita un blocaj care să ducă la convocarea unor noi alegeri, deputaţii din blocul pro-european ACUM şi socialiştii preşedintelui Igor Dodon s-au lovit de o problemă inedită. Şedinţa de Parlament trebuie să se ţină cu lumina stinsă deoarece nimeni nu ştie de unde se aprinde lumina.

Aceştia l-au contactat pe secretarul Parlamentului, dar acesta a spus că nu are voie să le comunice de unde se aprinde lumina, pentru că riscă să fie concediat, scrie unimedia.info.

La ședință este prezent și șeful statului, Igor Dodon, precum și ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, al Statelor Unite ale Americii – Dereck J. Hogan și ambasadorul Federației Ruse – Oleg Vasnețov.

Socialiştii, care sunt pro-ruşi, şi pro-europenii din Blocul ACUM au trecut peste marile diferenţe care îi despart şi încearcă să formeze un guvern care să îl lase pe oligarhul Vladimir Plahotniuc în afara puterii, dar acesta nu se lasă uşor, iar procuratura care este sub controlul său ar putea să intre în jocul politic cu dosare penale.

Deputații blocului ACUM și din fracțiunea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au convocat ședința și au stabilit ordinea de zi. Pe aceasta se aflăalegerea conducerii și organelor de lucru ale Parlamentului, aprobarea programului de activitate și lista membrilor Guvernului, precum și adoptarea unor proiecte de lege.

Cele două partide au ajuns la un acord preliminar, semnat de 60 de deputaţi din 101 cât are Parlamentul de la Chişinău, prin care Maia Sandu (blocul ACUM) va fi premier, iar Zinaida Greceanîi (PSRM) va prelua conducerea Parlamentului. (Detalii AICI)

În urma alegerilor de la finalul lunii februarie, Partidul Socialist a obţinut 35 de mandate, în timp ce blocul ACUM a câştigat 26. Partidul Democrat controlat de Vladimir Plahotniuc a obţinut 30 de mandate. În Parlament se mai află 7 deputaţi ai Partidului „Şor” şi 3 independenţi.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”