Momente de panică în Transnistria. Localnicii au auzit focuri de armă la granița cu Ucraina

Momente de panică în Transnistria. Localnicii au auzit focuri de armă la granița cu Ucraina
Foto: Hepta/Zuma Press / Jordi Boixareu.

Presa transnistreană raportează un schimb de focuri de armă în apropierea punctului de control Kuchugur, care se află la granița regiunii separatiste cu Ucraina.

Transnistrenii, înspăimântați de un eventual război

„Locuitorii din Pervomaisk raportează împușcături în apropierea punctului de control Kuchurgan. O sursă din cadrul forțelor de ordine din Transnistria a declarat că, într-adevăr, au avut loc împușcături pe teritoriul Ucrainei în apropierea satului Pavlovka.

Este vorba de apropierea satului Kuchurgan, în zona podului de cale ferată, care a fost aruncat în aer pe 4 martie”, scriu reprezentanții mass-media transnistrene pe canalul de Telegram.

Potrivit sursei citate, ucrainenii desfășoară exerciții militare în apropiere de granița, însă, nu se știe de unde se trage.

Ucrainenii nu vor să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria

Aleksei Arestovich, consilierul președintelui ucrainean, a infirmat, recent, zvonurile potrivit cărora Ucraina ar intenționa să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria, pentru a apăra Odesa.

„Nu ne dorim asta. Există o cauză de principiu, Moldova este o țară prietenă, cu care suntem vecini de atâția ani. Noi vă respectăm suveranitatea. Este inacceptabil să o încălcăm”, a afirmat Aleksei Arestovich, într-un interviu oferit postului tv8.

Consilierul președintelui ucrainean a precizat că „Ucraina ar putea oferi sprijin militar Republicii Moldova doar dacă autoritățile din Chișinău îi vor cere acest lucru”, arată sursa citată.

Anterior, mai multe publicații străine au scris că și Rusia ar intenționa să deschidă un front de luptă din direcția regiunii separatiste, acolo unde are trupe de militari.

Urmăriți B1TV.ro și pe