Apropiatul lui Zelenski infirmă zvonurile că Ucraina ar vrea să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria

Apropiatul lui Zelenski infirmă zvonurile că Ucraina ar vrea să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria
Foto: Aleksey Arestovich.

Aleksei Arestovich, consilierul președintelui ucrainean, infirmă zvonurile potrivit cărora Ucraina ar intenționa să deschidă un front de luptă dinspre Transnistria, pentru a apăra Odesa.

Ucraina ar putea oferi sprijin militar Republicii Moldova

„Nu ne dorim asta. Există o cauză de principiu, Moldova este o țară prietenă, cu care suntem vecini de atâția ani. Noi vă respectăm suveranitatea. Este inacceptabil să o încălcăm”, a afirmat Aleksei Arestovich, într-un interviu oferit postului tv8.

Consilierul președintelui ucrainean a precizat că „Ucraina ar putea oferi sprijin militar Republicii Moldova doar dacă autoritățile din Chișinău îi vor cere acest lucru”, arată sursa citată.

Anterior, mai multe publicații străine au scris că și Rusia ar intenționa să deschidă un front de luptă din direcția regiunii separatiste, acolo unde are trupe de militari.

Aleksei Arestovich, consilierul președintelui ucrainean, este de părere că războiul, declanșat de liderul Kremlinului, va depăși granițele țării vecine. Potrivit expertului militar, „umbra războiului a căzut asupra Republicii Moldova”.

Răzvoiul se va extinde

„Războiul se extinde și nu se va rămâne în cadrul ‘operațiunii speciale’ și nici măcar în limita granițelor Ucrainei”, a remarcat Aleksey Arestovich, citat de unian.

Expertul militar a precizat pentru presa ucraineană că „aerodromul din regiunea transnistreană este pregătit pentru posibila aterizare a avioanelor militare rusești, iar apărarea aeriană ucraineană le va putea doborî, dacă va fi cazul”.

Aleksey Arestovich a adăugat că, în contextul tensionării situației din Transnistria, brigada americană cu destinație tactică „Stryker” s-a îndreptat spre frontiera Moldovei dinspre teritoriul României.

Informațiile respective au fost difuzate joi, 28 aprilie, însă Ministerul Apărării al României a susținut că e falsă.

Urmăriți B1TV.ro și pe