Moscova acuză Washingtonul că „destabilizează lumea” prin provocarea tensiunilor din jurul Taiwanului

Moscova acuză Washingtonul că „destabilizează lumea” prin provocarea tensiunilor din jurul Taiwanului
Moscova acuză Washingtonul că „destabilizează lumea” prin provocarea tensiunilor din jurul Taiwanului. Sursă foto: Hepta - Sputnik

Moscova a acuzat, marți, Washingtonul că „destabilizează lumea”, provocând tensiuni în jurul Taiwanului, unde o posibilă vizită a preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, înfurie Beijingul, informează AFP, potrivit News.ro.

Washingtonul destabilizează lumea. Nu a soluţionat un singur conflict în ultimele decenii, ci mai multe a provocat”, a transmis purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe contul său de Telegram.

Rusia intervine în scandalul China – Taiwan

Aceste declarații vin după ce Rusia a fost acuzată de țările occidentale, în frunte cu Statele Unite, de destabilizare prin ofensiva sa militară împotriva Ucrainei.

De asemenea, Nancy Pelosi a început săptămâna aceasta un turneu în mai multe țări asiatice, care este posibil să crească tensiunile dintre China și Statele Unite din cauza unei vizite neconfirmate, dar tot mai probabile, în Taiwan.

Beijingul consideră insula ca parte a teritoriului său, care urmează să fie reunificată, cu forţa, dacă este necesar, şi a avertizat în mod repetat Washingtonul împotriva unei vizite a lui Pelosi, care ar fi percepută drept o provocare majoră.

Din ce în ce mai izolată pe scena internaţională de la intervenţia sa în Ucraina şi suferind din punct de vedere economic de pe urma sancţiunilor occidentale, Rusia încearcă să se apropie de China.

Urmăriți B1TV.ro și pe