Moscova amenință Republica Moldova: „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”

Moscova amenință Republica Moldova: „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”
Moscova amenință Republica Moldova: „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”. Foto: Hepta/Abaca Press / AA/ABACA/

După ce purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a făcut mai multe insinuări la adresa președintei Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu o replică.

Limbajul folosit în adresa șefei statului a fost considerat drep inacceptabil de instituție, motiv pentru care s-a hotărât ca ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov să fie chemat în Republica Moldova, potrivit Agora.md.

„Evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă”

„Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a luat act de declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova, iar evenimentele istorice sunt instrumentalizate în scopuri de propagandă. Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov”, se arată într-o declarație a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Recomandăm Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să ia cunoștință de textul discursului Președintei Maia Sandu, care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări”, se mai arată în declarația MAEIE.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a făcut public legea prin care se interzice afișarea și utilizarea simbolurilor folosite în actele de război din Ucraina.

Maria Zaharova vine cu amenințări

Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova a venit cu mai multe aluzii la adresa Chișinăului, susține Ria Novosti.

Maria Zaharova a impulsionat autoritățile de la Chișinău sa se abțină de la anumite afirmații, transmițând că în caz contrar: „Rusia va răspunde, iar aceste răspunsuri vor fi dureroase”.

„Înțeleg că și Moldova este sub presiune, dar sunt lucruri care nu pot fi trădate. Aceasta este o adevărată trădare. Ne-am exprimat opinia de principiu cu privire la această inițiativă legislativă, precum și cu privire la o serie de alte măsuri neprietenoase luate vinerea trecută de partea moldovenească. Astfel de decizii provoacă, ca să spunem așa, o profundă îngrijorare și indignare”, a transmis Maria Zaharova.

„Chemăm Chișinăul să renunțe la o asemenea retorică sau vom răspunde și aceste răspunsuri vor fi dureroase”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:14 - O fată de 17 ani din Teleorman a fost dezbrăcată şi pipăită de ambulanțierul care a venit să o ajute. Mama ei a sesizat poliția
09:07 - Sursele eoliene și solare au generat mai multă electricitate în UE decât gazele naturale. Ember Energy: „Europa a evitat ce era mai rău din criza energetică”
09:04 - Mai bine de jumătate dintre românii din țară sunt inactivi profesional. Doar 16% din populație are studii superioare
08:58 - Coreea de Sud și Statele Unite au răspuns la amenințările Coreei de Nord cu efectuarea unor operațiuni aeriene / A fost folosit un bombardier strategic american și avioane de luptă furtive
08:43 - Arabia Saudită ar fi de acord cu intrarea Rusiei în Confederația Asiatică de Fotbal. Rușii nu exclud o eventuală aderare la AFC
08:41 - Cel care a dus prăjiturile cu marijuana la petrecerea de la Râmnicu Vâlcea a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum
08:34 - Care este motivul extinderii pestei porcine / Petre Daea: „Este de neconceput să oprim creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei”
08:32 - Mirela Vaida, despre educația pe care o oferă celor trei copii: „I-am învățat întotdeauna să aibă o viață absolut normală, să se comporte ca orice alt copil”
08:28 - Un fost angajat al Facebook acuză aplicația că descarcă în mod intenționat bateriile telefoanelor utilizatorilor
08:26 - Rusia pregătește o ofensivă majoră pentru a marca împlinirea a un an de la lansarea războiului, avertizează Ucraina