Moscova reia amenințările la adresa țărilor care vor să se implice în războiul din Ucraina: „Toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO”

Moscova reia amenințările la adresa țărilor care vor să se implice în războiul din Ucraina: „Toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO”
Moscova reia amenințările la adresa țărilor care vor să se implice în războiul din Ucraina. Foto: Hepta/DPA Images.

Moscova a transmis, joi, că toată lumea dorește să evite „o ciocnire directă” între Rusia și NATO, însă Rusia este pregătită „să dea cel mai decisiv răspuns” țărilor care se vor implica în războiul din Ucraina. Nu este prima dată când Kremlinul face astfel de afirmații.

La sfârșitul lunii aprilie, președintele rus Vladimir Putin a declarat că oricine dorește să intervină din exterior în Ucraina și creează o amenințare de natură strategică, va suferi o „lovitură fulgerătoare”.

„Toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO”

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a susținut că Rusia va răspunde „decisiv” celor care vor perturba „operațiunea specială desfășurată de forțele armate ruse” în Ucraina.

„Toată lumea vrea să evite o ciocnire directă între Rusia și NATO: atât Rusia, cât și NATO și, cel mai important, Washingtonul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în cadrul unei conferințe telefonice obișnuite, potrivit G4Media.

„În același timp, Rusia va fi pregătită să dea cel mai decisiv răspuns părții care încearcă să intre cumva în Ucraina și să pătrundă în operațiunea specială desfășurată de forțele armate ruse”, a adăugat el.

Putin: Dacă cineva intervine din exterior, „lovitura va fi fulgerătoare”

Într-un discurs susținut la sfârșitul lunii aprilie, liderul de la Moscova a mărturisit că se așteaptă la orice evoluție a evenimentelor, însă răspunsul Rusiei va fi „imediat”.

„Dacă cineva dorește să intervină din exterior în situația din Ucraina și creează o amenințare strategică inacceptabilă pentru Rusia, răspunsul va fi fulgerător, deciziile în acest sens au fost luate”, a spus Putin la o întâlnire cu membrii Consiliul Legislatorilor.

Răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe pe care nu le-ai experimentat niciodată în istoria ta. Suntem pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor”, a adăugat președintele rus. El a spus că Rusia are toate instrumentele pentru asta. „Le vom folosi dacă este necesar”, a conchis Vladimir Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe