Vladimir Putin susține că occidentul suferă mai mult decât Moscova din cauza sancțiunilor

Vladimir Putin susține că occidentul suferă mai mult decât Moscova din cauza sancțiunilor
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Alexei Danichev

Președintele rus Vladimir Putin spune că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei provoacă o criză economică globală. Vorbind în timpul unei întâlniri de joi despre problemele economice, Vladimir Putin a spus că națiunile occidentale au fost „conduse de ambiții politice supradimensionate și de rusofobie” să introducă sancțiuni care „văd propriile economii și bunăstarea cetățenilor lor prăbușite”, scrie miamiherald.com.

Vladimir Putin acuză occidentul că vrea să declanșeze o criză economică globală

Putin a acuzat că „sancțiunile provoacă o criză globală” și vor duce la „consecințe grave pentru UE și, de asemenea, pentru unele dintre cele mai sărace țări ale lumii care se confruntă deja cu riscurile foametei”.

El a susținut că „elitele occidentale sunt gata să sacrifice restul lumii pentru a-și păstra dominația globală”.

Liderul rus a insistat că economia rusă a rezistat cu succes loviturii sancțiunilor occidentale și că companiile rusești vor umple nișa lăsată de retragerea întreprinderilor occidentale.

Propunerile Comisiei Europene privind noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Ursula von der Leyen a anunțat, miercuri, propunerile Comisie Europene privind noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Acesta include un embargo treptat pe petrolul rusesc.

„Să fie clar: nu va fi ușor, pentru că unele state UE sunt foarte dependente de petrolul rusesc, dar pur și simplu trebuie să facem acest pas”, a spus von der Leyen, în Parlamentul European.

Noul pachet de sancţiuni mai prevede excluderea altor bănci ruseşti din sistemul interbancar Swift, interdicția rușilor de a-și mai cumpăra proprietăți imobiliare în UE și includerea propagandiştilor Kremlinului pe lista persoanelor interzise în Uniunea Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe