Motivul pentru care Trump a amânat atacul împotriva Siriei. Ce s-a întâmplat în SUA după primul anunţ

Motivul pentru care Trump a amânat atacul împotriva Siriei. Ce s-a întâmplat în SUA după primul anunţ

SUA şi celelalte ţări din Occident au amânat atacul asupra Siriei din cauze economice şi militare.

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării şi europarlamentar PSD, a susţinut că atacul militar din Siria ar putea degenera într-un conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia, informeazăflux24.ro.

„Răspunsul Occidentului înseamnă de fapt decizia pe care o vor lua Statele Unite, pentru că şi Franţa şi Marea Britanie vor colabora în funcţie de această decizie. După părerea mea, sunt cel puţin doi factori. Primul factor este că domnul Trump a dezvăluit în tweet-ul său, în care spunea că rachetele vor veni, vor fi sofisticate şi aşa mai departe, avertizându-i pe ruşi despre acest lucru, a dezvăluit probabil nişte lucruri care militarii nu doreau să fie cunoscute şi din această cauză a apărut această retranşare, care aruncă în umbră momentul atacului. A doua chestiune este că imediat după ce aceste avertismente au fost lansate de preşedintele american, bursele au căzut şi au pierdut foarte mult. Or sunt probabil foarte mulţi oameni care or fi atras atenţia administraţiei că în felul acesta, prin asemenea intervenţii intempestive în spaţiul public, se pierd averi. Bănuiesc că astea sunt cele două cauze, una militară, una economică, ce au determinat o retranşare oarecum şi o revenire la o situaţie mai puţin previzibilă, mai greu de decelat pentru adversari în privinţa atacului”, a explicat Ioan Mircea Paşcu, când a fost întrebat de ce întârzie răspunsul Occidentului privind Siria.

De asemenea, fostul ministru al Apărării a precizat că e o greşeală din punct de vedere militar să-ţi avertizezi adversarul că urmează să-l ataci, aşa cum a făcut preşedintele SUA, Donald Trump.

„Militar vorbind, trebuie să-l laşi să aştepte, să se consume într-o aşteptare maximă, să se uzeze, dar dacă tu îi spui vezi că te atac zilele acestea, e clară situaţia, el îşi concentrează toată atenţia pe lucrul acesta. Aduceţi-vă aminte că în timpul războiului din Irak, armistiţiul urma să expire în cursul dimineţii zilei de 20 martie şi înainte de expirare aliaţii au atacat şi în felul acesta au creat o mare problemă irakienilor. Deci cu lucrurile acestea faci o planificare în funcţie de propriile tale obiective şi ţii seama ce impact are asupra adversarului”,susţine Paşcu.

Mircea Paşcu a susţinut că urmările internaţionale după un atac militar al Occidentului în Siria ar fi „o deteriorare rapidă şi masivă a relaţiilor cu Rusia” şi „un conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia”.

„În primul rând, o deteriorare rapidă şi masivă a relaţiilor cu Rusia. Rusia nu a ascuns că va fi de partea Guvernului sirian şi în felul acesta, practic, se poate ajunge la un conflict de mari proporţii între Occident şi Rusia”,a adăugat europarlamentarul.

Ultima oră
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)
18:33 - Peste 10.000 de porci vor fi ucişi la o singură fermă din Hunedoara ca urmare a confirmării pestei porcine africane
18:07 - Certificatul verde, obligatoriu în Capitală de la miezul nopții. Autoritățile au introdus restricțiile de scenariu roșu (VIDEO)
17:54 - Restricții în al patrulea val al pandemiei: 417 de localități din România au rata de incidență mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori
17:41 - Discursul lui Firicel din „Las Fierbinţi” (Pro TV), despre şansa ratată a băiatului său de a merge la facultate, a adus aminte de cazurile Simona Halep şi Emma Răducanu
17:17 - Ministerul Educației: Peste 17.000 de elevi vor face școală online din cauza intrării localităților în scenariul roșu
17:00 - Analiza COVID-19: Numărul pacienților internați la ATI s-a dublat în două săptămâni / 91,5% dintre decesele înregistrate între 13 și 19 septembrie au fost la persoane nevaccinate (DOCUMENT)
16:59 - COVID-19: Comuna Negrileşti din judeţul Bistriţa-Năsăud are o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 8,2 la mie