NASA: Americanul de pe Stația Spațială Internațională se va întoarce „cu siguranță” pe Pământ

NASA: Americanul de pe Stația Spațială Internațională se va întoarce „cu siguranță” pe Pământ
Americanul de pe Stația Spațială Internațională se va întoarce „cu siguranță” pe Pământ. Sursa: Pixabay

NASA susține că americanul de pe Stația Spațială Internațională va reveni „cu siguranță” pe Pământ cu nava rusească Soyuz. Agenția spațială a afirmat că lucrează îndeaproape cu agenția spațială rusă Rocosmos.

Vande Hei a plecat pe ISS în aprilie 2021, iar călătoria de întoarcere este programată pe 30 martie. Acesta va ateriza la bordul navei rusești Soyuz în Kazahstan, potrivit CNN, preluat de stirileprotv.ro.

Astronauții ruși l-ar putea abandona pe Vande Hei în spațiu

Deși operațiunile dintre NASA și Roscosmos „continuă să meargă bine”, șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a postat pe rețelele de socializare un videoclip editat care sugera că rușii l-ar putea abandona pe Vande Hei în spațiu.

Pe de altă parte, managerul programului Stației Spațiale Internaționale al NASA spune că astronautul se va întoarce „cu siguranță” pe Pământ.

„Pot să vă spun cu siguranță că Mark Vande Hei se întoarce acasă pe nava rusă Soyuz”, a precizat Montalbano.

Americanul a petrecut aproximativ un an în spațiu

Mark Vande Hei de la NASA și cosmonauții Pyotr Dubrov și Anton Shkaplerov au fost programați să se întoarcă pe Pământ de la Stația Spațială Internațională la bordul unei nave spațiale rusești Soyuz, pe 30 martie.

Vande Hei, Dubrov și Shkaplerov vor ateriza în Kazahstan. Aproximativ 20 de angajați ai NASA vor fi prezenți acolo pentru a evalua starea fizică a lui Vande Hei, care a petrecut aproape un an în spațiu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)