ANUNȚ de ULTIMA ORĂ de la NASA: Când va fi trimis primul om pe Marte

ANUNȚ de ULTIMA ORĂ de la NASA: Când va fi trimis primul om pe Marte

Reprezentanții NASA au anunțat că va lua cel puțin 25 de ani până când omul va ajunge pe solul Planetei Roşi.

„Cu bugetul actual sau cu un buget uşor mai mare, vor fi necesari 25 de ani pentru a putea regla aceste probleme. Trebuie să începem acum să ne concentrăm pe câteva tehnologii cheie. Nu avem încă soluţia în materie de protecţie contra radiaţiilor cosmice şi a erupţiilor solare”, a susținut astronautul în rezervă Tom Jones, retras din activitate în 2001, citat de economica.net.

Experţi ai Agenţiei spaţiale americane consideră că Marte reprezintă un obiectiv pentru NASA şi astronauţii săi în ciuda faptului că aceştia din urmă s-ar confrunta cu riscul radiaţiilor mortale, orbirii şi atrofiei osoase.

Astfel, ținând cont de aceste aspecte astronauții trebuie să dezvolte mai multe tehnologii care să oprească deteriorarea vaselor de sânge din retină, care duce la orbire, și o soluție pentru ca astronautul să absoarbă mai puține radiații.

Până la trimiterea oamenilor pe Marte, NASA a lansat în luna mai o sondă, InSight, care va ateriza pe Planeta Roşie la 26 noiembrie. Scopul acestei misiuni de 993 de milioane de dolari este de a studia structura internă a planetei pentru a înţelege mai bine modul în care se formează planetele stâncoase din sistemul solar.

Tags: